SAMSUNG CSC

Τρουφάκια ενέργειας (με ξηρούς καρπούς και φρούτα)

24
Τεμάχια
1/5
Βαθμός Δυσκολίας
Αυτά τα τρουφάκια τα ετοιμάζουμε για κολατσιό μόνο με υγιεινά και θρεπτικά συστατικά όπως καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι, αποξηραμένα βερίκοκα, λίγο μέλι, αποξηραμένο ή φρέσκο τζίντζερ και λίγο κάρδαμο με το ιδιαίτερο και μοναδικά φρουτώδες άρωμα. Τα τρουφάκια είναι ένας πιο παιχνιδιάρικος και πρωτότυπος τρόπος να ετοιμάσουμε τις διαδεδομένες πλέον μπάρες δημητριακών (ή αλλιώς μπάρες ενέργειας) που τις βρίσκουμε σε πολλές και διαφορετικές παραλλαγές.
Τα τρουφάκια ενέργειας έχουν διακριτικά γήινη γεύση και συνδυάζουν την μαλακή και μαστιχωτή υφή του βερίκοκου με το τραγανή υφή του καβουρδισμένου ξηρού καρπού ενώ τα μπαχαρικά δένουν και κάνουν πιο ενδιαφέρουσα κι έντονη την γεύση. Ίσως να μην είναι τα τρουφάκια που θα ετοιμάζαμε για να τρατάρουμε τους καλεσμένους μας (εκτός κι αν είναι κι αυτοί οπαδοί της υγιεινής διατροφής), είναι όμως τρουφάκια που θα μας χορτάσουν και θα μας γλυκάνουν με θρεπτικό τρόπο μεταξύ των γευμάτων μας. Η ιδέα ανήκει στον μοναδικό Jamie Oliver από το τελευταίο του βιβλίο “Every Day Super Food” και για την (προσαρμοσμένη) εκτέλεσή της θα χρειαστούμε…
Τρόπος Παρασκευής:
Αλέθω τ’ αμύγδαλα στο blender και κατόπιν κρατάω 60 γρ. από αυτά για αργότερα προκειμένου να καλύψω τα τρουφάκια. (Για πιο νόστιμο αποτέλεσμα ψήνω πρώτα τ’ αμύγδαλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 130°C για 1,5-2 ώρες ωσότου χάσουν όλη τους της υγρασία, γίνουν τραγανά και ροδίσουν ελαφρά. Εναλλακτικά μπορώ να κάνω το ίδιο σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι όπου θα τ’ αφήσω να σιγοψηθούν σε χαμηλή θερμοκρασία (3/9) για 1,5-2 ώρες. Αν επιθυμώ, ψήνω και το σουσάμι για 20′ για να έχει κι αυτό τραγανή υφή και πιο έντονη γεύση.)
Τοποθετώ τα υπόλοιπα αλεσμένα αμύγδαλα, το σουσάμι, τα βερίκοκα, το ρύζι δημητριακών, το τζίντζερ, το κάρδαμο και το μέλι στο blender κι αλέθω συνολικά για 3’ μέχρι να σχηματισθεί ένα μείγμα που θα θυμίζει χονδρόκοκκη βρεγμένη άμμο.
Αφού βρέξω ελαφρά τις άκρες των δαχτύλων μου ετοιμάζω με το μείγμα περίπου 24 μικρά τρουφάκια (μέγεθος ενός macadamia) τα οποία στην συνέχεια περνάω από το τριμμένο αμύγδαλο που έχω φυλάξει για επικάλυψη. Τα τρουφάκια ενέργειας διατηρούνται αεροστεγώς κλεισμένα για 2 βδομάδες στο ψυγείο.
Τρουφάκια Ενέργειας
Καλή επιτυχία με τ’ απίθανα τρουφάκια ενέργειας!
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.