Μπακαλιάρος τηγανητός (φρέσκος)

Μπακαλιάρος τηγανητός (φρέσκος)

4
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας
Τα φρέσκα ελληνικά μπακαλιαράκια είναι λευκόσαρκα, άπαχα και πολύ τρυφερά ψάρια και γίνονται απίθανα βραστά ή τηγανιτά. Επειδή όμως το τηγανιτό είναι πιο προσιτό στα παιδιά, κι επειδή που και που θέλουμε κι εμείς το κανάκεμά μας, σήμερα προτιμάμε φρέσκο μπακαλιάρο τηγανιτό και μάλιστα με τις απαραίτητες συνοδευτικές τηγανιτές πατάτες. Ο φρέσκος μπακαλιάρος είναι ψάρι που δεν χρειάζεται καθάρισμα ή επεξεργασία όπως ο παστός (βλ. μπακαλιάρος τηγανητός) αφού τηγανίζεται σε μεγάλα κομμάτια, ενώ διαθέτοντας ένα μόνο κεντρικό κόκκαλο τρώγεται εξίσου εύκολα ιδίως από τα παιδιά (μεγάλη υπόθεση να μην χρειάζεται να καθαρίσεις τα κόκκαλα από το ψάρι…). Για τον φρέσκο τηγανιτό μπακαλιάρο χρειάσθηκα…
Τρόπος Παρασκευής:
Ζητώ από τον ιχθυοπώλη να κόψει τα κεφάλια από τα μπακαλιαράκια (που έχουν τριγωνικό σχήμα) αφού μην διαθέτοντας ψαχνό δεν μας χρειάζονται. Στην συνέχεια κόβω τα μπακαλιαράκια σε 3 κομμάτια το κάθε ένα.
Αλευρώνω τα κομμάτια, τα τινάζω να φύγει το περίσσιο αλεύρι και κατόπιν τα ρίχνω στο λάδι που έχει ζεσταθεί καλά.
Προσέχω να μην φορτώσω το τηγάνι με όλα τα κομμάτια ταυτόχρονα ή με πολλά μαζί, καθώς αυτό θα ρίξει την θερμοκρασία του λαδιού και τα μπακαλιαράκια δεν θα σχηματίσουν τραγανή κρούστα.
Τηγανίζω για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά και κατόπιν τ’ αφαιρώ και τ’ αλατίζω (δεν αλατίζω ποτέ πριν το τηγάνισμα γιατί θα ξεκολλήσει η κρούστα). Σερβίρω τον τηγανιτό μπακαλιάρο με πατάτες τηγανιτές και πράσινη σαλάτα.
Φρέσκος Μπακαλιάρος Τηγανητός
photo: http://bettyscuisine.blogspot.de/
Καλή μας όρεξη!
Rate