Αυτό είναι το πιο εύκολο παγωτό που μπορούμε να ετοιμάσουμε στο σπίτι με δύο μόνο υλικά – κρέμα γάλακτος και ζαχαρούχο γάλα – χωρίς παγωτομηχανή! Ετοιμάζοντας το παγωτό μπορούμε επίσης να προσθέσουμε αρωματικά όπως βανίλια, φλοιό πορτοκαλιού, καφέ ή κακάο και να του δώσουμε επιπλέον γεύση με αγνά και φυσικά υλικά. Στην συνέχεια μπορούμε να προσθέσουμε κομμάτια κέικ, σπασμένα μπισκότα, ξηρούς καρπούς, κομματάκια σοκολάτας, ζαχαρωμένα φρούτα, σιρόπι καραμέλας ή πουρέ φρούτου και να φτιάξουμε ένα ολοκληρωμένο επιδόρπιο παγωτού με στρώσεις από υλικά της επιλογής μας. Χρησιμοποιήστε την φαντασία σας για να ετοιμάσετε το πιο νόστιμο σπιτικό παγωτό!
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ρίχνω την κρέμα γάλακτος σε ένα δοχείο και την χτυπώ με το μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Σε περίπτωση που θέλω να δώσω γεύση στο παγωτό με φλοιό λεμονιού ή πορτοκαλιού, καφέ ή κακάο τότε ζεσταίνω πρώτα την κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό σκεύος ωσότου φτάσει λίγο πριν το σημείο βρασμού και προθέτω το αρωματικό της επιλογής μου. Αφήνω να διαλυθεί ή να αφήσει τα αρώματά του για 5’ και κατόπιν αποσύρω την κρέμα γάλακτος από την φωτιά. Την τοποθετώ στο ψυγείο να κρυώσει καλά προτού την χτυπήσω να γίνει σαντιγί (όπως στο βήμα 1).
- Προσθέτω στην σαντιγί το ζαχαρούχο γάλα κι ενσωματώνω. Προσέχω να μην το παρακάνω στο χτύπημα και ξεφουσκώσει η σαντιγί.
- Τοποθετώ το μείγμα σε ένα δοχείο, λειαίνω την επιφάνεια του κι ακουμπώ ένα κομμάτι λαδόκολλας απευθείας πάνω στην επιφάνεια για να μην δημιουργηθούν κρύσταλλοι όσο παγώνει. Το αφήνω να παγώσει τουλάχιστον για 6 ώρες ή όλο το βράδυ προτού το σερβίρω. Αν το παγωτό είναι πολύ παγωμένο μπορώ να το τοποθετήσω στην συντήρηση για 20-30’ προτού το σερβίρω. Η ανάλωση είναι καλό να γίνει μέσα σε 2 βδομάδες.
- Αν επιθυμώ να προσθέσω στο παγωτό υλικά όπως κομμάτια από κέικ, μπισκότα, σοκολάτα, ξηρούς καρπούς, σιρόπι ή πουρέ φρούτων τότε αναμιγνύω ή στρώνω εναλλάξ στο δοχείο προτού τοποθετήσω το παγωτό στην κατάψυξη. Ακόμα πιο γρήγορη και εύκολη ιδέα είναι να τοποθετήσω μία μπάλα παγωτού μεταξύ των αγαπημένων μου μπισκότων (ιδανικά τα petit beurre) και να το προσφέρω σαν σάντουιτς παγωτού!
Καλή διασκέδαση με την πιο ξελογιαστική συνταγή για παιδιά!