Αυτή η τούρτα σοκολάτα συνδυάζει δύο απίθανες γεύσεις, τραγανή και νόστιμη τάρτα με ελαφρύ άρωμα λεμονιού που θυμίζει μπισκότο και γεμάτη κρέμα σοκολάτα που ετοιμάζεται με στραγγιστό γιαούρτι. Η εκτέλεση της συνταγής αποτελείται από τρία μέρη, την ετοιμασία και το ψήσιμο της τάρτας, το φτιάξιμο της κρέμας σοκολάτα και τέλος τη συναρμολόγησή τους. Κάντε την προετοιμασία ετοιμάζοντας την τάρτα και την κρέμα από την προηγουμένη και μοντάρετέ τα λίγες ώρες προτού σερβίρετε την τάρτα ,για να μη νοτίσει.
Οδηγίες
- Για την τάρτα, βουτυρώνω κι αλευρώνω γυάλινη, κεραμική ή αντικολλητική με αποσπώμενη βάση ταρτιέρα (διαμέτρου 25 εκ.). Τοποθετώ όλα τα υλικά της τάρτας σε ένα μπολ εκτός από την άσπρη κουβερτούρα. Ζυμώνω τα υλικά με το χέρι μέχρι να σχηματισθεί η ζύμη.
- Μεταφέρω τη ζύμη στην ταρτιέρα και τη στρώνω ομοιόμορφα πιέζοντας με το χέρι να γίνει επίπεδη η επιφάνεια. Με τα δόντια ενός μικρού πιρουνιού σχηματίζω κάθετες γραμμούλες στη ζύμη που ακουμπάει στα τοιχώματα της ταρτιέρας.
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Τοποθετώ ένα κομμάτι λαδόκολλα, απλώνω στην επιφάνεια όσπρια ή baking beans για να μην πάρει κατά το ψήσιμο ύψος η τάρτα και ψήνω στο φούρνο για 30’. Η τάρτα θυμίζει μπισκότο ενώ για τη βασική συνταγή για γλυκιά τάρτα (που είναι πιο θρυμματιστή) μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
- Αφού ψηθεί η τάρτα την αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
- Για τη κρέμα σοκολάτα, ζεσταίνω σε μέτρια θερμοκρασία το γάλα με τη ζάχαρη και το φλοιό πορτοκαλιού (ή λεμονιού). Παράλληλα τεμαχίζω τη σοκολάτα.
- Προτού πάρει βράση το γάλα, αποσύρω από τη φωτιά, αφαιρώ τον φλοιό πορτοκαλιού και ρίχνω την τεμαχισμένη σοκολάτα ανακατεύοντας ζωηρά μέχρι αυτή να λιώσει και να σχηματισθεί ένα σοκολατένιο μείγμα.
- Αφού λιώσει η σοκολάτα, προσθέτω στο μείγμα το Grand Marnier και το στραγγιστό γιαούρτι κι ανακατεύω να ομογενοποιηθούν. Αφήνω την κρέμα στην άκρη να κρυώσει ενώ για να μην πιάσει κρούστα καλύπτω την επιφάνειά της με μεμβράνη.
- Για τη συναρμολόγηση της τούρτας, τοποθετώ την κρέμα στην επιφάνεια της τάρτας και την απλώνω ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
- Γαρνίρω την τάρτα σοκολάτα με την τριμμένη άσπρη κουβερτούρα τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη.
Ωωωωωωωω τι ωραίο θα το κάνω