Φωτό: http://hotcooking.co.uk/

Ψητή πολέντα με τυρί και ντομάτα

4
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας

Η πολέντα είναι χυλός από σιμιγδάλι και συνιστά βασικό είδος διατροφής στη Βόρεια Ιταλία. Μαγειρεύεται αρχικά όπως το πόριτζ και τρώγεται είτε μαλακό, είτε αφού στερεοποιηθεί κόβεται σε κομμάτια και ψήνεται περαιτέρω στο φούρνο, στο γκριλ ή το τηγάνι. Η ακόλουθη συνταγή για ψημένη πολέντα αφού ετοιμασθεί, πήζει και ψήνεται στο φούρνο με τριμμένη γραβιέρα και πλούσια σάλτσα ντομάτας και μπορεί να σερβιριστεί είτε μόνη της ως κυρίως γεύμα ή ως συνοδευτικό.

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C και στρώνω διαφανή μεμβράνη σε ένα ταψάκι (28×18 εκ.). Βάζω το νερό να πάρει βράση μαζί με το αλάτι.
  2. Ρίχνω την πολέντα με σταθερή ροή στο βραστό νερό και την αφήνω να βράσει για 5’. Ενώ ανακατεύω, προσθέτω στο μείγμα την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο. Μεταφέρω τον χυλό στο ταψί και ισιώνω την επιφάνεια με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού. Αφήνω την πολέντα στην άκρη να κρυώσει και να πήξει.
  3. Σοτάρω αρχικά το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτω τις ντομάτες, τον πελτέ και τη ζάχαρη. Τέλος αλατοπιπερώνω και σιγοβράζω την σάλτσα ντομάτας για 20’ να πιεί τα υγρά της.
  4. Όταν πλέον έχει κρυώσει και στερεοποιηθεί, αδειάζω την πολέντα σε επίπεδη επιφάνεια και την κόβω σε τετράγωνα κομμάτια. Βουτυρώνω ένα πυρίμαχο σκεύος και τοποθετώ τα μισά κομμένα κομμάτια. Ρίχνω από πάνω τη μισή σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζω με το μισό τυρί. Επαναλαμβάνω με τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνω την πολέντα για 25’ μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να αποκτήσει κρούστα.

Φωτό: http://hotcooking.co.uk/
Φωτό: http://hotcooking.co.uk/
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.