Λαχανοσαλάτα με ποικιλία σαλατικών

Λαχανοσαλάτα με ποικιλία σαλατικών

6-8
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας

Αυτή η λαχανοσαλάτα δεν είναι μια απλή σαλάτα. Εκτός από κόκκινο και πράσινο λάχανο έχει πολλά ακόμα σαλατικά όπως καρότο, πράσινο μήλο, φύλλα σέλινου, σελινόριζα, καλαμπόκι, αβοκάντο και μια απίθανη σάλτσα με φλοιό και χυμό λεμονιού, ξύδι μπαλσάμικο και μουστάρδα που την αναδεικνύει μοναδικά. Τρώγοντας την λαχανοσαλάτα ξαφνιάζουν ευχάριστα, το πράσινο μήλο που δροσίζει και δίνει τραγανή υφή σε κάθε μπουκιά καθώς και ο φλοιός λεμονιού που προσφέρει πρόσθετο άρωμα και κάνει την σαλάτα πιο ενδιαφέρουσα κι ανοιξιάτικη αν και κατεξοχήν χειμωνιάτικη (λόγω των λάχανων). Επειδή τα λάχανα ιδίως το κόκκινο μπορεί να είναι σκληρά, η σαλάτα θέλει πολύ λεπτό κόψιμο στο χέρι με μαχαίρι που κόβει καλά ή για μεγαλύτερη ευκολία κόψιμο στο πολυμίξερ χρησιμοποιώντας το εξάρτημα του τρίφτη/κόφτη. Όσο πιο λεπτοκομμένη τόσο το καλύτερο. Αν κι η ετοιμασία της απαιτεί λίγο χρόνο παραπάνω από μια κοινή σαλάτα, η γεύση της αποζημιώνει με το παραπάνω…

Οδηγίες

  1. Ξεκινάω ετοιμάζοντας πρώτα την σάλτσα από την προηγούμενη μέρα τοποθετώντας όλα τα υλικά σε ένα δοχείο ή ένα μικρό βάζο. Ανακατεύω καλά και την διατηρώ στην άκρη να δέσουν οι γεύσεις και ν’ αφήσει το λεμόνι το άρωμά του.
  2. Την επόμενη μέρα σ’ ένα ευρύχωρο μπολ τοποθετώ ανακατεμένα όλα τα υλικά της σαλάτας κι αλατοπιπερώνω. Προσθέτω από πάνω την σάλτσα κι ανακατεύω να πάει παντού. Δοκιμάζω αν το αλατοπίπερο και η σάλτσα είναι αρκετά και διορθώνω προσθέτοντας ότι χρειάζεται (όπως λάδι, ξύδι, χυμό λεμονιού ή αλατοπίπερο).
  3. Η λαχανοσαλάτα τρώγεται ευχάριστα και την επόμενη μέρα ακόμα κι αν είναι μαραμένη γιατί οι γεύσεις έχουν δέσει περισσότερο.

Λαχανοσαλάτα με ποικιλία σαλατικών

Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.