Νηστίσιμα Σοκολατάκια με ταχίνι και πορτοκάλι

Νηστίσιμα Σοκολατάκια με ταχίνι και πορτοκάλι

25
Τεμάχια
1/5
Βαθμός Δυσκολίας

Πανεύκολα και πολύ υγιεινά σοκολατάκια με ταχίνι, σοκολάτα υγείας, ξύσμα πορτοκαλιού και λίγο ρούμι για να γίνουν ακόμα πιο διασκεδαστικά. Μπορείτε να ετοιμάσετε την συνταγή κατά την διάρκεια της νηστείας, ενώ είναι ιδανική για όσους ακολουθούν διατροφή vegan ή απλώς αναζητούν υγιεινή απόλαυση. Η συνταγή είναι τόσο εύκολη στην εκτέλεσή της που μπορούν ακόμα και τα παιδιά να την ετοιμάσουν, παραλείποντας το αλκοόλ. Η ακόλουθη προσαρμοσμένη συνταγή (του Στέλιου Παρλιάρου) δεν έχει καθόλου ζάχαρη καθώς, επιλέγοντας καλής ποιότητας σοκολάτα υγείας μέτριας έντασης, δεν είναι απαραίτητη.

Οδηγίες

  1. Λιώνω την σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων (ανακατεύοντας τακτικά να μην καεί) ή σε μπεν-μαρί, ωσότου ρευστοποιηθεί. Ζεσταίνω ελαφρώς και το ταχίνι να μπορεί να ανακατεύεται πιο εύκολα.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατεύω την λιωμένη σοκολάτα υγείας με το ταχίνι, προσθέτω το ξύσμα πορτοκαλιού και το ρούμι. Αφήνω το μείγμα στο ψυγείο να δέσει για καμιά ώρα.
  3. Όταν το μείγμα έχει πήξει αρκετά, (αλλά όχι εντελώς) το δουλεύω με δύο κουτάλια ή με το ειδικό εργαλείο που βγάζει μπάλες από φρούτα και σχηματίζω μικρά τρουφάκια. Τα περνάω ένα-ένα στην ινδική καρύδα ή σε άλλη επικάλυψη της προτίμησής μου (προσέχω να είναι νηστίσιμα αν νηστεύω) όπως τρούφα, τριμμένο μπισκότο, αλεσμένους ξηρούς καρπούς και κακάο. 
  4. Τα τρουφάκια διατηρούνται στο ψυγείο ενώ είναι καλό να μείνουν σε θερμοκρασία δωματίου για 20’ προτού τα καταναλώσω. Καλή απόλαυση!

Rate

One Comment

  1. συμφωνω ότι δεν χρειάζεται επιπλέον ζάχαρη. ο συνδυασμός σοκολάτα – πορτοκάλι είνα
    ι πολυ αγαπημενος!

     

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.