Ομελέτα Πίτσα

Ομελέτα Πίτσα

4
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας

Απίθανη ομελέτα που θυμίζει πίτσα με πολλά λαχανικά και μυρωδικά, τυρί φέτα, καραμελωμένα ντοματίνια και φρέσκο βασιλικό. Η νοστιμιά και η γλύκα της, χάρη στο κρεμμύδι, την πατάτα και το κολοκύθι είναι μοναδική ενώ αποτελεί πλήρες γεύμα όταν θέλουμε να ετοιμάσουμε κάτι γρήγορο και της ώρας. Είναι φυσικά και μια πολύ καλή ιδέα αν θέλουμε να τη συνοδεύσουμε με καλή παρέα και κρύες μπύρες…

Οδηγίες

  1. Χτυπάω τ’ αυγά με την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνω ελαφρώς κι αφήνω στην άκρη.
  2. Ζεσταίνω ένα μικρό τηγάνι με 1 κ.σ. λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (7/9) και ψήνω τα ντοματάκια μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν, προτού να λιώσουν. Τα ντοματάκια όταν ψηθούν αποκτούν πιο νόστιμη και γλυκιά γεύση. Τα κρατάω στην άκρη μέχρι να τα χρειαστώ.
  3. Σε μεγάλο αντικολλητικό σκεύος γυρίζω το κρεμμύδι με το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (7/9), μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει. Κατόπιν προσθέτω την τριμμένη πατάτα και την γυρνάω κι αυτήν ωσότου πάρει χρώμα. Τέλος, προσθέτω το τριμμένο κολοκύθι και τις κομμένες πιπεριές να μαλακώσουν και να πιούν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνω τα λαχανικά και προσθέτω το σχοινόπρασο και το θυμάρι.
  4. Ρίχνω τα χτυπημένα αυγά πάνω από τα λαχανικά και ψήνω την ομελέτα με κλειστό καπάκι, σε μέτρια θερμοκρασία (5/9), μέχρι να αρχίσει να στερεοποιείται. Λίγο πριν ψηθεί προσθέτω την τριμμένη φέτα, τα ψημένα ντοματάκια και λίγα από τα φύλλα βασιλικού. Συνεχίζω για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να ψηθεί τελείως. Φροντίζω όμως η ομελέτα να μην παραψηθεί και στεγνώσει. Μόλις η ομελέτα-πίτσα ψηθεί την μεταφέρω σε πιατέλα σερβιρίσματος και γαρνίρω με τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού. Σερβίρω όσο είναι ζεστή.

Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.