Κέικ Σοκολάτας με Γέμιση Καρύδας

Κέικ Σοκολάτας με Γέμιση Καρύδας

12
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας

Το κέικ σοκολάτας με την ινδική καρύδα, όπως και το κέικ με την Nutella, κρύβει μέσα του ευχάριστη έκπληξη που κάνει την απόλαυση ακόμα μεγαλύτερη. Είναι ένα πολύ πρωτότυπο κι εύγευστο κέικ που συνδυάζει τη σοκολάτα με την ινδική καρύδα, την νωπή και κρεμώδη υφή της γέμισης με την στεγνή υφή του κέικ κι είναι βέβαιο ότι θα σας εντυπωσιάσει με την ευκολία του και την εμφάνισή του. Το κέικ σοκολάτας είναι ένα απλό σοκολατένιο κέικ ενώ η γέμιση αποκτά κρεμώδη υφή χάρη στο μείγμα κρέμας τυριού με τριμμένη ινδική καρύδα (προσαρμοσμένη συνταγή από το περιοδικό «Ζάχαρη κι Αλεύρι»). Δοκιμάστε το!

Οδηγίες

  1. Βουτυρώνω κι αλευρώνω μια φόρμα για κέικ. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  2. Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα ν’ ασπρίσει και ν’ αφρατέψει. Κατόπιν προσθέτω ένα-ένα τ’ αυγά. Παράλληλα αναμιγνύω ξεχωριστά το κακάο, με το baking powder και το αλεύρι. Ρίχνω το μείγμα αλευριού στο μίξερ κι ανακατεύω προσθέτοντας σταδιακά το γάλα και τέλος το εκχύλισμα βανίλιας. Αδειάζω τη μισή ζύμη του κέικ στη φόρμα.
  3. Ετοιμάζω τη γέμιση της καρύδας ανακατεύοντας με ένα κουτάλι όλα τα υλικά μαζί (δεν χρειάζεται μίξερ). Πλάθω μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετώ στο μέσο της ζύμης του κέικ, το ένα δίπλα στο άλλο. Στη συνέχεια καλύπτω από πάνω με την υπόλοιπη ζύμη. Φουρνίζω το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 50’. Γνωρίζω ότι το κέικ είναι έτοιμο, όταν τρυπώντας στο κέντρο του με μια οδοντογλυφίδα αυτή βγαίνει στεγνή.
  4. Αφήνω το κέικ να κρυώσει καλά προτού το ξεφορμάρω. Καθώς κόβω το κέικ σε φέτες, στο μέσο κάθε φέτας θα υπάρχει γέμιση ινδικής καρύδας. Μετά την πρώτη μέρα το κέικ διατηρείται στο ψυγείο. Καλή απόλαυση!

Rate

2 σχόλια

  1. Φοβερό αυτό το κέικ! Ίσως το αγαπημένο μου; Το έχω ήδη φτιάξει δύο φορές, απλά την δεύτερη έβαλα τουλάχιστον 6 κουταλιές κακάο και έγινε ακόμα πιο ενδιαφέρον. Αν και το Όσκαρ πάει στην kinder έκπληξη…. καρδιά καρύδας!!!!

     
  2. Αφού σας αρέσουν οι εκπλήξεις Μαριάννα να δοκιμάσετε κι αυτό με την nutella (πραλίνα φουντουκιού), την οποία μπορείς να ετοιμάσεις σπιτική. Και οι δύο συνταγές υπάρχουν στο blog. Guilt free απολαύσεις! :-)

     

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.