Μπιφτέκια κοτόπουλο με λαχανικά

Μπιφτέκια κοτόπουλο με λαχανικά

4
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας

Νόστιμα κι αφράτα μπιφτέκια φτιαγμένα με κιμά κοτόπουλο, θυμάρι και τριμμένα λαχανικά που γίνονται ιδιαίτερα τρυφερά κι εύγευστα. Χάρη στα τριμμένα λαχανικά όπως η πατάτα, το κρεμμύδι και το καρότο τα μπιφτέκια γίνονται ζουμερά και μαλακά και διαθέτουν γλυκιά νοστιμιά που τα κάνει ξεχωριστά. Είναι επίσης ιδανικά αν θέλουμε ν’ ακολουθήσουμε διατροφή με χαμηλά λιπαρά και θερμίδες χωρίς να στερούμαστε την γεύση. Τέλος, μπορούμε να ετοιμάσουμε τα μπιφτέκια σε ποσότητα, να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη και να τα ψήσουμε όποτε τα χρειαστούμε.

Οδηγίες

  1. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος, ζεσταίνω το κρεμμύδι με 1 κ.σ. λάδι, σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία (7/9). Μόλις αρχίσει το κρεμμύδι να παίρνει χρώμα προσθέτω και την τριμμένη πατάτα να ροδίσει, ανακατεύοντας τακτικά. Μετά από 7’ περίπου ρίχνω το τριμμένο καρότο κι αλατοπιπερώνω ελαφρώς. Αφού ψηθούν τα λαχανικά τα κρατάω στην άκρη να κρυώσουν προτού τα προσθέσω στον κιμά.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύω τον κιμά κοτόπουλο με τα ψημένα λαχανικά, προσθέτω λίγο αλατοπίπερο ακόμα, το θυμάρι (ή την ρίγανη) και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Πλάθω μεγάλα μπιφτέκια και ζεσταίνω το αντικολλητικό σκεύος σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Ψήνω τα μπιφτέκια για 6’ από κάθε πλευρά σε ψηλή θερμοκρασία (8/9) αρχικά και χαμηλότερη στην συνέχεια (6/9). Τα μπιφτέκια στο τέλος πρέπει να είναι καλά ψημένα εσωτερικά χωρίς να έχουν αρπάξει εξωτερικά. Καλή επιτυχία!

Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.