φωτό: www.axaikipita.gr

Χωριάτικη Σαλάτα

2
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας

Εδώ δεν θα μάθετε πώς να φτιάξετε χωριάτικη σαλάτα. Όσοι μπορείτε να διαβάσετε αυτήν την ανάρτηση, σίγουρα ξέρετε. Μπορείτε όμως να πάρετε μια ιδέα για το πώς να την σερβίρετε ώστε να γίνει πιο ενδιαφέρουσα.

Η «κουκουβάγια» είναι μια παραλλαγή του κρητικού ντάκου ο οποίος στο Ρέθυμνο σερβίρεται πάνω σε στρογγυλά παξιμάδια. Σήμερα στην αγορά βρίσκουμε κοίλο παξιμάδι με τοιχώματα που θυμίζει μπολ με την ονομασία «κουκουβάγια» που είναι κατάλληλο για ντάκο, άλλες σαλάτες αλλά και σούπες! Προτού λοιπόν ετοιμάσετε την επόμενή σας χωριάτικη σαλάτα, προμηθευτείτε την φωλιά παξιμαδιού ή «κουκουβάγια» (θα την βρείτε σε επιλεγμένα σημεία πώλησης) και θα έχετε την πιο πλήρη και χορταστική χωριάτικη σαλάτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ.

Οδηγίες

  1. Τοποθετήστε τα υλικά της χωριάτικης σαλάτας με την σειρά που εμφανίζονται στα «Υλικά» μέσα στην κουκουβάγια.
  2. Τοποθετήσετε την κουκουβάγια με την χωριάτικη σαλάτα σε ένα βαθύ μπολ και βάλτε την στο ψυγείο για 60’ προκειμένου ν’ αφήσει τα υγρά της και να νοτίσει το παξιμάδι.
  3. Όταν έρθει η ώρα να σερβίρετε την χωριάτικη σαλάτα, σπάστε την κουκουβάγια με ένα πιρούνι κι ανακατέψτε καλά την σαλάτα να δέσουν οι γεύσεις. Απολαύστε πλήρες, ελληνικό και καλοκαιρινό γεύμα!

φωτό: www.axaikipita.gr
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.