Κέικ με χαρουπάλευρο και πορτοκάλι

Κέικ με χαρουπάλευρο και πορτοκάλι

12
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας

Μοναδικό κέικ φτιαγμένο με χαρουπάλευρο, αλεύρι ολικής άλεσης, ολόκληρο πορτοκάλι και κομμάτια σοκολάτας υγείας . Έχει την πλούσια και υγρή υφή ενός νωπού κέικ, σοκολατένιο χρώμα αν και δεν διαθέτει κακάο και την αρωματική και δροσερή γεύση του πορτοκαλιού χάρη στα μικρά διάσπαρτα κομμάτια που εναλλάσσονται σε κάθε μπουκιά με κομμάτια σοκολάτας.

Συνδυάστε το μη επεξεργασμένο αλεύρι ολικής άλεσης και το μοναδικό χαρουπάλευρο που θυμίζει κακάο στο χρώμα και στην υφή κι αφήνει διακριτική γεύση χαρουπιού, και το απλό και καθημερινό σας κέικ θα γίνει εκτός από πεντανόστιμο και πολύ υγιεινό.

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω κι αλευρώνω μια στρογγυλή φόρμα του κέικ. Πλένω και τεμαχίζω το πορτοκάλι κρατώντας την φλούδα κι αφαιρώ τυχόν κουκούτσια. Το αλέθω στο μίξερ χειρός και το κρατάω στην άκρη.
  2. Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο, το ελαιόλαδο και την ζάχαρη για 5-7’ μέχρι το μείγμα ν’ αφρατέψει και ν’ ασπρίσει. Προσθέτω ένα-ένα τ’ αυγά και κατόπιν προσθέτω σταδιακά το αλεύρι και το χαρουπάλευρο με το bakıng powder.
  3. Εν συνεχεία ρίχνω το αλεσμένο πορτοκάλι, το γάλα και το γιαούρτι και χτυπάω να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρω το μείγμα του κέικ στη φόρμα και πασπαλίζω την επιφάνεια με τα κομμάτια σοκολάτας.
  4. Ψήνω στο φούρνο στους 180°C για 50’. Γνωρίζω ότι το κέικ είναι έτοιμο όταν τρυπώντας με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο αυτή βγει στεγνή. Σε άλλη περίπτωση ψήνω για 2-3’ ακόμα. Καλή επιτυχία

Rate