Ρεβίθια κάρυ σε γάλα καρύδας

Ρεβίθια κάρυ σε γάλα καρύδας

4-5
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας

Ένα καθαρά ασιατικό φαγητό που συνδυάζει τα ρεβίθια με την πλούσια ποικιλία των μπαχαρικών του κάρυ, το γάλα καρύδας, την αψάδα του μπούκοβου, τον αρωματικό φρέσκο κόλιανδρο και το μυρωδάτο μοσχολέμονο. Ετοιμάστε τα ρεβίθια με το κάρυ από νωρίς κι αφήστε τα να δέσουν προτού τα σερβίρετε, ιδανικά με ρύζι basmati που ταιριάζει εξαιρετικά με φαγητά που έχουν κρεμώδη σάλτσα. Ένα μοναδικά αρωματικό πιάτο που καλύπτει τις ανάγκες των βίγκαν (vegan), αυτών που νηστεύουν αλλά κι αυτών που έχουν δυσανεξία στην γλουτένη. Με άλλα λόγια, ένας διαφορετικός τρόπος για να φάμε τα πατροπαράδοτα ελληνικά ρεβίθια! (Η συνταγή είναι ελαφρά προσαρμοσμένη από το σάιτ www.jessicainthekitchen.com.)

Οδηγίες

  1. Φουσκώνω αποβραδίς τα ρεβίθια σε άφθονο νερό. Το επόμενο πρωί τα ξεπλένω και τα βάζω να βράσουν με νέο νερό για 45’ περίπου, ωσότου ψηθούν δίχως να μαλακώσουν και διαλυθούν. Τα σουρώνω και τα κρατάω στην άκρη.
  2. Σε ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι και προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα γυρίζω για 7’ περίπου σε μέτρια θερμοκρασία (6/9) ωσότου ψηθεί το κρεμμύδι και πάρει χρώμα.
  3. Προσθέτω τα διάφορα μπαχαρικά όπως το garam masala, το curry και το κύμινο και γυρίζω για λίγα λεπτά το μείγμα μέχρι να αναδυθούν οι μυρωδιές και να ομογενοποιηθεί το χρώμα.
  4. Προσθέτω τις κομμένες πιπεριές και τις γυρνάω για 3-4’ να μαλακώσουν και στην συνέχεια ρίχνω τις κομμένες ντομάτες και τις γυρνώ κι αυτές μέχρι να πιούν τα υγρά τους.
  5. Στην συνέχεια προσθέτω τα βρασμένα ρεβίθια, το αλεύρι και ρίχνω το γάλα καρύδας. Μόλις πάρει βράση το φαγητό κατεβάζω την θερμοκρασία (3/9) και σιγοψήνω για 10-12’ ωσότου δέσει η σάλτσα και η γεύση.
  6. Δοκιμάζω το φαγητό κι αν χρειάζεται προσθέτω λίγο αλατοπίπερο ακόμα. Τέλος, ρίχνω το μπούκοβο κι άφθονα φύλλα κόλιανδρου.
  7. Σερβίρω το φαγητό αφού κρυώσει λίγο με ρύζι basmati. Καθώς σερβίρω στύβω από πάνω λίγο μοσχολέμονο (lime). Καλή απόλαυση!

Rate