Γλυκοπατάτες με κόκκινες φακές και σέσκουλα σε σάλτσα κάρυ

Γλυκοπατάτες με κόκκινες φακές και σέσκουλα σε σάλτσα κάρυ

4-5
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας

Αυτό το φαγητό μας ξετρέλανε όλους. Νομίζω πώς είμαστε πια εθισμένοι στο κάρυ. Αφού κάθε τόσο τα παιδιά μου ζητάνε από μόνα τους να φτιάξω φαγητό που περιέχει κάρυ, κι αναρωτιέμαι αν είναι φυσιολογικό. Μόνο που αυτήν την φορά το κάρυ περιέχει ένα άλλο αγαπημένο υλικό, την γλυκοπατάτα που το κάνει ακόμα πιο ακαταμάχητο.

Η γλυκοπατάτα που την έχουμε εντάξει στην διατροφή μας περισσότερο κι από την κοινή πατάτα γιατί κάνει τα φαγητά μας πολύ πιο νόστιμα κι ενδιαφέροντα, συνδυάζεται εδώ με την κόκκινη φακή και τα σέσκουλα και δίνει ένα χυλωμένο πιάτο με διαφορετικές υφές και γεύσεις που μαγεύει. Η μελωμένη υφή της γλυκοπατάτας με την μόλις χυλωμένη κόκκινη φακή και τα εύγευστα πράσινα φύλλα των σέσκουλων που είναι γλυκά και τρυφερά, σε συνδυασμό με το γάλα καρύδας και το μείγμα μπαχαρικών μας ταξιδεύει σε άλλα μέρη κι αυτό μας αρέσει πολύ (συνταγή εμπνευσμένη από το www.forksoverknives.com).

Οδηγίες

  1. Σε ένα σκεύος ζεσταίνω το λάδι καρύδας (6/9 θερμοκρασία) και προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο να πιούν τα υγρά τους και να πάρουν χρώμα. Αν δεν με πειράζει να γίνει πιο βαρύ το φαγητό, μπορώ να ψιλοκόψω τις σκελίδες σκόρδου.
  2. Ανακατεύοντας τακτικά προσθέτω το ψιλοκομμένο τζίντζερ, το κάρυ, το μείγμα tandoori masala, τους σπόρους κύμινου και το μπούκοβο και ζεσταίνω (4/9) μέχρι ν’ αφήσουν τα αρώματά τους.
  3. Προσθέτω τις γλυκοπατάτες, την κόκκινη φακή και το γάλα καρύδας και δίνω βράση. Κατόπιν σιγοβράζω για 20’ περίπου, με κλειστό καπάκι, μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες και να χυλώσει η φακή. Κατά την διάρκεια βρασμού προσθέτω βραστό νερό από τον βραστήρα εφόσον το φαγητό πιεί το νερό του.
  4. Στην συνέχεια προσθέτω τα σέσκουλα κι αλατοπιπερώνω το φαγητό. Μετά 2-3 λεπτά, αφού έχουν μαλακώσει τα σέσκουλα, τραβάω το φαγητό από την φωτιά και δοκιμάζω κάνοντας, εφόσον χρειάζεται, τις ανάλογες διορθώσεις και προσαρμογές στα γούστα μου.
  5. Σερβίρω τις γλυκοπατάτες με τις κόκκινες φακές και τα σέσκουλα πάνω σε ρύζι basmati ή jasmine που είναι αρωματικά και ταιριάζουν ιδανικά με την σάλτσα κάρυ. Καλή απόλαυση!

    Φωτογραφία: www.forksoverknives.com

 

 

Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.