Φωτογραφία: www.taste.com.au

Βασιλόπιτα Κέικ με Σοκολάτα

12
Μερίδες
3/5
Βαθμός Δυσκολίας

Η βασιλόπιτα κέικ με σοκολάτα είναι μια διαφορετική βασιλόπιτα με κομμάτια σοκολάτας και κακάο διατηρώντας τα υπόλοιπα υλικά της παραδοσιακής βασιλόπιτας κέικ. Όλο τον υπόλοιπο χρόνο η βασιλόπιτα με σοκολάτα μπορεί να ετοιμαστεί ως ένα πλούσιο και γεμάτο κέικ με ξηρούς καρπούς, φλοιούς εσπεριδοειδών, σταγόνες σοκολάτας, γεμάτη κι αφράτη υφή. Συστήνεται για όσους θέλουν να πρωτοτυπήσουν στο πρωτοχρονιάτικό τους τραπέζι  ή απλά επιθυμούν να αλλάξουν την γεύση τους αυτήν την πρώτη μέρα του χρόνου. Και του χρόνου!

Οδηγίες

  1. Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη (κρατώ 2 κσ για την μαρέγκα) για 10′ μέχρι να έχω ένα αφράτο και κρεμώδες μείγμα. Προσθέτω έναν – έναν τους κρόκους των αυγών, το γάλα, το κονιάκ, τον χυμό πορτοκάλι και τα ξύσματα πορτοκαλιού και λεμονιού. Συνεχίζω με το κοσκινισμένο αλεύρι, το κακάο, το baking powder, τα αλεσμένα αμύγδαλα, τα καρύδια και τις σταγόνες σοκολάτας.
  2. Χτυπώ τ’ ασπράδια αυγών στο μίξερ σε καθαρό κάδο και δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Αφού χτυπηθούν για 3-4’ κι αποκτήσουν όγκο, προσθέτω τις 2 κ.σ. ζάχαρη και συνεχίζω ωσότου η μαρέγκα γυαλίσει και αποκτήσει κορυφές.
  3. Προσθέτω τη μαρέγκα στη ζύμη του κέικ σε τρεις δόσεις ενσωματώνοντας με μαλακές και κυκλικές κινήσεις από το κέντρο προς τα τοιχώματα, περιστρέφοντας ταυτοχρόνως το σκεύος. Κατά την ενσωμάτωση η μαρέγκα δεν πρέπει να χάσει τον όγκο της.
  4. Μεταφέρω τη ζύμη της βασιλόπιτας σε βουτυρωμένη κι αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα χωρίς τρύπα (διαμέτρου 28-30 εκ) και την ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 60’. Βεβαιώνομαι ότι το κέικ έχει ψηθεί καλά όταν τρυπώντας το στο κέντρο με μια οδοντογλυφίδα αυτή βγει στεγνή.
  5. Αφού κρυώσει η βασιλόπιτα την μεταφέρω σε πιατέλα, την αχνίζω με την ζάχαρη περασμένη από κόσκινο σχηματίζοντας σχέδια και την διακοσμώ με φραγκοστάφυλα ή σπόρια ροδιού για καλή χρονιά και καλή τύχη!

    Φωτογραφία: www.taste.com.au
Rate