Κυδώνια Ψητά στο Φούρνο

Κυδώνια Ψητά στο Φούρνο

6
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας

Κυδώνια ψητά στο φούρνο σε χυμό πορτοκαλιού και γλυκό κρασί καθώς και μυρωδικά όπως κανέλα κι αστεροειδή γλυκάνισο. Τα κυδώνια σιγοψήνονται ωσότου μαλακώσουν σε ζουμί που δεν γίνεται πολύ πηχτό ούτε ιδιαίτερα γλυκό, το οποίο όμως διαθέτει υπόνοια κρασιού. Tα ψητά κυδώνια φούρνου σερβίρονται ως ελαφρύ επιδόρπιο με στραγγιστό γιαούρτι ή κρέμα σαντιγί (προσαρμοσμένη συνταγή της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου). Επίσης μπορείτε να μάθετε πώς να ετοιμάσετε κυδώνια σε χυμό πορτοκαλιού στη κατσαρόλα.

Οδηγίες

  1. Πλένω και ξεφλουδίζω τα κυδώνια. Τα κόβω σε φέτες και τ’ αλείφω με τον χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
  2. Τοποθετώ τις φέτες κυδωνιού σε ένα πυρίμαχο σκεύος και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Ψήνω τα κυδώνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για συνολικά 2,5-3 ώρες ωσότου μαλακώσουν. Κατά το ψήσιμο, καλύπτω το πυρίμαχο σκεύος με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρώ προς το τέλος του χρόνου για να πάρουν τα κυδώνια ροδοκόκκινο χρώμα και να δέσει το ζουμί τους. Καλή επιτυχία!

Rate