Τραγανές Πατάτες Φούρνου

Τραγανές Πατάτες Φούρνου

6
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας

Φανταστικές πατάτες που γίνονται τραγανές απ’ έξω και μαλακές από μέσα, βρασμένες αρχικά στην κατσαρόλα και τελειωμένες στο φούρνο με μπαχαρικά και μυρωδικά όπως κρεμμύδι, σκόρδο, χυμό και φλοιό λεμονιού, πάπρικα, κουρκουμά και θυμάρι. Η ιδανική επιλογή αν θέλουμε να συνοδέψουμε κρέας ή πουλερικό του φούρνου.

Οδηγίες

  1. Πλένω καλά κι αποφλοιώνω τις πατάτες. Τις μεγάλες τις τεμαχίζω σε μεγάλα κομμάτια, ενώ αν θέλω μπορώ και να τις αφήσω με το φλοιό.
  2. Τις βράζω σε αλατισμένο νερό για περίπου 20’. Μόλις αρχίσουν να σκάνε και να σχηματίζουν ρωγμές τις στραγγίζω. Είναι σημαντικό να μην απορροφήσουν πολύ νερό κατά το βράσιμο, ενώ πρέπει απαραιτήτως να έχουν αρχίσει να σπάνε καθώς αυτό συντελεί στο να ψηθούν καλά στην συνέχεια και να γίνουν τραγανές.
  3. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό ταψί τοποθετώ τις βρασμένες πατάτες, τις αλατοπιπερώνω, προσθέτω το κρεμμύδι, τα ολόκληρα σκόρδα, το φλοιό και χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το θυμάρι, την πάπρικα και τον κουρκουμά.
  4. Ανακατεύω καλά και ψήνω τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50-60’. Στα μισά του χρόνου, αφαιρώ τις πατάτες από το φούρνο και τις ανακατεύω. Σερβίρω τις πατάτες από το φούρνο όσο ακόμα είναι ζεστές. Καλή απόλαυση!

Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.