Σαλάτα Coleslaw

Σαλάτα Coleslaw

4-6
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας

Παραδοσιακά η σαλάτα coleslaw (από την Ολλανδική λέξη “koolsla” που σημαίνει λαχανοσαλάτα) ετοιμάζεται με λεπτοκομμένο φρέσκο λάχανο και σάλτσα είτε λαδόξυδου (βινεγκρέτ) είτε μαγιονέζας (πηγή wikipedia). Η δική μας σαλάτα coleslaw, ετοιμάζεται με λεπτοκομμένο λάχανο, τριμμένο καρότο, ψιλοκομμένα φύλλα σέλινου, καλαμπόκι και μια ελαφριά σάλτσα μαγιονέζας, γιαουρτιού, φλοιό και χυμό λεμονιού.

Η coleslaw μπορεί εκτός από σαλάτα να σταθεί και ως συνοδευτικό δίπλα σε κρεατικά ή διάφορα ψητά της σχάρας όπως συνηθίζεται και σε ορισμένα αμερικάνικα ταχυφαγεία. Ακόμα καλύτερα, μπορεί να καταναλωθεί άφοβα κατά τη διάρκεια δίαιτας ή υγιεινής διατροφής αφού τα λιπαρά της συγκεκριμένης σάλτσας είναι μετρημένα και διόλου επιβαρυντικά. Προσθέτοντας δε το τριμμένο φλοιό λεμονιού, η σαλάτα αποκτά άρωμα και γίνεται ιδιαίτερα δροσερή. Δοκιμάστε την!

Οδηγίες

  1. Αρχικά, τρίβω το ψιλοκομμένο λάχανο με λίγο αλάτι ώστε να μαλακώσει. Προσθέτω το τριμμένο καρότο, το ψιλοκομμένο σέλινο, το καλαμπόκι και τον τριμμένο φλοιό λεμονιού.
  2. Ετοιμάζω την σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και την ρίχνω στη σαλάτα. Ανακατεύω καλά, δοκιμάζω και διορθώνω αναλόγως και σερβίρω.
  3. Αν θέλω, μπορώ να ετοιμάσω τη σαλάτα από νωρίς και να τη διατηρήσω στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη γεύση της. Σε αυτήν την περίπτωση όμως θα πρέπει να την ανακατέψω ξανά διότι, λόγου του γιαουρτιού, θα έχει αφήσει λίγα νερά. Καλή επιτυχία!

Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.