Μαγειρίτσα με Μανιτάρια

Μαγειρίτσα με Μανιτάρια

6 άτομα
Μερίδες
3/5
Βαθμός Δυσκολίας

Αν επιθυμείτε να ξεφύγετε από την παραδοσιακή μαγειρίτσα και να δοκιμάσετε μαγειρίτσα πιο ελαφριά αλλά εξίσου νόστιμη, σας προτείνω μαγειρίτσα με μανιτάρια ετοιμασμένη με τον πατροπαράδοτο τρόπο. Η συνταγή περιέχει ποικιλία μανιταριών (όσο πιο πολλά, τόσο πιο καλά αφού κάθε είδος προσδίδει διαφορετική γεύση στη σούπα), μπόλικα φρέσκα κρεμμυδάκια, μαρούλι, άνηθο και φυσικά αυγολέμονο. Τέλος, αν την θέλετε ακόμα πιο πλούσια και γεμάτη, μπορείτε να ψιλοκόψετε λίγα κομμάτια βραστού κοτόπουλου.

Οδηγίες

  1. Βράζω το κοτόπουλο με τα δαφνόφυλλα στο νερό για 1 ώρα. Αφού ψηθεί σουρώνω το ζωμό και κρατάω στην άκρη το κοτόπουλο. Αν επιθυμώ, ξεψαχνίζω το κοτόπουλο και κρατάω λίγο ψιλοκομμένο ψαχνό για τη σούπα.
  2. Φουσκώνω αρχικά τα μανιτάρια porcini σε ζεστό νερό (σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας τους). Κατόπιν καθαρίζω τα υπόλοιπα μανιτάρια και τα κόβω όλα σε κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθός τους.
  3. Σε μία ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω αρχικά τα κομμένα μανιτάρια μέχρι ν’ αφήσουν τα υγρά τους. Κατόπιν προσθέτω τα άφθονα φρέσκα κρεμμυδάκια και στην συνέχεια προσθέτω το λεπτοκομμένο μαρούλι.
  4. Αφού έχουν μαραθεί τα μανιτάρια και οι πρασινάδες, προσθέτω το σουρωμένο ζωμό κότας και τον φλοιό λεμονιού και σιγοβράζω τη σούπα για συνολικά 30’, να ενσωματωθούν οι γεύσεις. Αφού περάσουν 10’ προσθέτω το ρύζι και σιγοβράζω μέχρι τέλους ωσότου μαλακώσει κι αυτό, ενώ ανακατεύω τακτικά να μην κολλήσει στον πάτο. Στο τέλος πια, ρίχνω στη σούπα τα 2/3 του ψιλοκομμένου άνηθου (τον υπόλοιπο τον προσθέτω αφού την αυγοκόψω για να δώσει πιο έντονο άρωμα) κι αλατοπιπερώνω. Προαιρετικά προσθέτω λίγο από το ψιλοκομμένο κοτόπουλο.
  5. Εντωμεταξύ, χτυπάω με την ράβδο τ’ αυγά και το χυμό λεμονιού, προσθέτω λίγο από την βραστή σούπα για να πάρει θερμοκρασία το αυγολέμονο κι αυγοκόβω τη σούπα. Σείω την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού χωρίς να ανακατέψω. Τέλος, προσθέτω τον υπόλοιπο άνηθο, δοκιμάζω την γεύση κι αν χρειάζεται προσθέτω αλάτι, πιπέρι ή λίγο χυμό λεμονιού ακόμα.
  6. Σε περίπτωση που η σούπα έχει γίνει πολύ νερουλή μπορώ να την δέσω με λίγο κορν-φλάουρ ενώ αν έχει γίνει πολύ πηχτή μπορώ να την αραιώσω με λίγο βραστό νερό.

Καλή Ανάσταση!

Φωτό: www.gourmed.gr
Rate