Κουνουπίδι Γιαχνί (Κοκκινιστό)

Κουνουπίδι Γιαχνί (Κοκκινιστό)

5-6
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας

Το κουνουπίδι, αυτό το χορταστικό και θρεπτικό λαχανικό, μαγειρεύεται κοκκινιστό σε μια διαφορετική εκδοχή και μπορεί να φαγωθεί είτε σαν ελαφρύ γεύμα δίπλα σε ρύζι είτε σκέτο κατά τον παραδοσιακό ελληνικό τρόπο, με φέτα και φρέσκο ψωμί. Μην παραλείψετε να βάλετε το κανελόξυλο που το απογειώνει ενώ το λιγοστό κάρυ δίνει περισσότερο βάθος κι ενδιαφέρον στην γεύση. Αν σας αρέσει το κουνουπίδι δοκιμάστε επίσης το κουνουπίδι ογκρατέν, την απίθανη σαλάτα με κουνουπίδι, μπέικον και σος ροδιού, το κοκκινιστό μοσχαράκι με κουνουπίδι είτε το απίθανο ρύζι κουνουπιδιού. Καλή απόλαυση!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ

  •           τις φούντες από 1 μέτριο κουνουπίδι
  •           1 μέτρια πατάτα, σε κύβους
  •           1 καρότο, τεμαχισμένο
  •           1 μικρή γλυκοπατάτα, σε κύβους
  •           1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •           1/2 κγλ κουρκουμά
  •           1/2 κγλ κάρυ
  •           2 δαφνόφυλλα
  •           1 κανελόξυλο
  •           3 πολτοποιημένες ντομάτες
  •           1 κγλ πάστα ντομάτας
  •           1/2 φλ ελαιόλαδο + 3 κσ ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  •           1/2 κγλ ζωμός κοτόπουλου σε σκόνη (παραλείπεται αν υπάρχει δυσανεξία στη γλουτένη)
  •           αλατοπίπερο

Οδηγίες

  1. Πλένω και τεμαχίζω όλα τα λαχανικά. Σοτάρω το κρεμμύδι, την πατάτα, το καρότο και την γλυκοπατάτα με το λάδι για 3-4′. Προσθέτω τον κουρκουμά και το κάρυ από πάνω προκειμένου να σοταρισθούν κι αυτά και να δυναμώσει το άρωμά τους.
  2. Προσθέτω στο σκεύος τις φούντες από το κουνουπίδι, τον ζωμό κοτόπουλου, το κανελόξυλο, τα δαφνόφυλλα, τις ντομάτες και την πάστα ντομάτας. Περιχύνω με το ελαιόλαδο και δίνω βράση. Σιγοβράζω το κουνουπίδι γιαχνί για 20′ σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία (3/9) ωσότου ψηθεί το κουνουπίδι δίχως όμως να μαλακώσει πολύ.
  3. Αφαιρώ τα κομμάτια του κουνουπιδιού και τα τοποθετώ σε ένα βαθύ πιάτο. Συνεχίζω να βράζω τα υπόλοιπα λαχανικά με την σάλτσα μέχρι να μελώσουν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα, για άλλα 20′. Μόλις δέσει η σάλτσα επαναφέρω το κουνουπίδι στο σκεύος κι αφού πάρει θερμοκρασία το φαγητό σβήνω το μάτι. Δοκιμάζω τη γεύση κι αλατοπιπερώνω αναλόγως.
  4. Σερβίρω το κουνουπίδι γιαχνί (κοκκινιστό) πάνω σε ρύζι basmati και καλή μας όρεξη!

Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.