Φωτογραφία: www.wholesomelicious.com

Κεφτεδάκια σε Σάλτσα με Γάλα Καρύδας και Κάρυ

6-8
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας

Ό,τι και να πω γι’ αυτό το φαγητό θα είναι λίγο! Είναι από τις γεύσεις που λατρεύω, όχι μόνο γιατί δεν του λείπει τίποτα (τα κεφτεδάκια είναι άφθονα και χορταστικά) αλλά γιατί είναι ιδιαίτερα γευστικό ειδικά αν αρέσει το γάλα καρύδας, το κάρυ, ο φρέσκος κόλιανδρος και το λάιμ, όπως αρέσει σε εμάς! Τα κεφτεδάκια σε πλούσια αλλά ελαφριά σάλτσα με γάλα καρύδας και κάρυ σερβίρεται πάνω σε ρύζι basmati και είναι ιδανική επιλογή αν έχoυμε καλεσμένους. Για μεγαλύτερη ευκολία μπορεί να ετοιμαστεί από την προηγουμένη και απλώς να ζεσταθεί πριν το σερβίρισμα.

ΥΛΙΚΑ

Ingredients

Για τα Κεφτεδάκια

  •           1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  •           150 γρ νιφάδες βρόμης
  •           ½ φλ γάλα (της επιλογής μου)
  •           2 κσ ελαιόλαδο
  •           1 αυγό
  •           1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •           ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  •           Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Για τη Σάλτσα

  •           2 κσ ελαιόλαδο
  •           1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •           1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  •           1 κσ garam masala (έτοιμο μείγμα)
  •           1 κσ κάρυ (μέτριας έντασης)
  •          ½ κγλ κουρκουμά
  •          2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
  •          1 κσ πάστα ντομάτας
  •          800 ml γάλα καρύδας (2 κονσέρβες)
  •          1 κσ αλεύρι Γ.Ο.Χ.
  •          Αλάτι, πιπέρι
  •          Φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
  •          Φέτες λάιμ για το σερβίρισμα

Οδηγίες

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύω όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια. Ζυμώνω τον κιμά μέχρι να έχω μια μαλακή ζύμη και πλάθω κεφτεδάκια σε ομοιόμορφο μέγεθος. (Η βρόμη και το γάλα κάνουν τα κεφτεδάκια ιδιαίτερα τρυφερά.)
  2. Σε μεγάλο αντικολλητικό σκεύος με καπάκι ζεσταίνω (7/9) τις 2κσ λάδι. Μόλις ζεσταθεί το λάδι τοποθετώ όσα κεφτεδάκια χωράνε. Αφού πάρουν χρώμα από την μια, τα γυρίζω από την άλλη πλευρά. Τοποθετώ τα μισοψημένα κεφτεδάκια σε μια πιατέλα και συνεχίζω με τα υπόλοιπα.
  3. Αφού ροδίσουν όλα τα κεφτεδάκια καθαρίζω με ένα χαρτί κουζίνας το αντικολλητικό σκεύος. Στην ίδια θερμοκρασία (7/9), ανακατεύοντας τακτικά προσθέτω το κρεμμύδι, την πιπεριά, το garam masala, το κάρυ και τον κουρκουμά να ροδίσουν και να ξυπνήσουν τα αρώματά τους. Κατόπιν προσθέτω την ντομάτα, την πάστα ντομάτας, το γάλα καρύδας, το αλεύρι και τέλος ρίχνω τα κεφτεδάκια. Αφού αλατοπιπερώσω το φαγητό, δίνω βράση και κατόπιν σιγοβράζω για 20-30’ με κλειστό καπάκι ωσότου ψηθούν τα κεφτεδάκια, δέσουν τ’ αρώματα και χυλώσει το ζουμί.
  4. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, τ’ αποσύρω από την φωτιά, προσθέτω από πάνω τα φύλλα κόλιανδρου και τ’ αφήνω να «ξεκουραστεί». Παράλληλα ετοιμάζω το ρύζι basmati. Σερβίρω τα κεφτεδάκια σε σάλτσα με γάλα καρύδας και κάρυ πάνω σε ρύζι basmati και συνοδεύω με φέτες λάιμ. Καλή μας όρεξη!

    Φωτογραφία: www.wholesomelicious.com

Rate