Φωτογραφία: www.athinorama.gr

Σκορδαλιά χωρίς Σκόρδο

500 ml
Ποσότητα
1/5
Βαθμός Δυσκολίας

Σκορδαλιά χωρίς σκόρδο, κι όμως υπάρχει! Αν θέλουμε την υφή και τα αρώματα της παραδοσιακής σκορδαλιάς χωρίς την γεύση του σκόρδου, μπορούμε να ετοιμάσουμε την ακόλουθη σκορδαλιά παραλείποντάς το εντελώς. Αυτή η απίθανη συνταγή περιέχει καρύδια για ιδιαίτερη γεύση, μηλόξυδο για μοναδικό άρωμα και μπαγιάτικο, χωριάτικο ψωμί για πλούσια και χορταστική υφή. Η συνταγή είναι ιδανική γι’ αυτούς που βαρυστομαχιάζουν με την σκορδαλιά ή αποφεύγουν τις γνωστές ανεπιθύμητες συνέπειες αυτής της παραδοσιακής συνοδευτικής σάλτσας.

ΥΛΙΚΑ:

Ingredients

  •           ½ καρβέλι μπαγιάτικο ψωμί (μετρίου μεγέθους), μουσκεμένο σε νερό
  •           125 ml ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο (ή και τα δύο)
  •           30 γρ. καρυδόψιχα (ή κουκουνάρια ή αμύγδαλα)
  •           3-5 κ.σ. μηλόξυδο
  •           1-2 πρέζες αλάτι

Οδηγίες

  1. Τοποθετώ στο multi ή το blender τα καρύδια, το λάδι, το μηλόξυδο και το αλάτι. ΄Ξεκινάω με 3 κσ αρχικά κι ενισχύω σταδιακά καθώς δοκιμάζω. Το μηλόξυδο δίνει μοναδική γεύση κι άρωμα στην σκορδαλιά γι’ αυτό το προτιμώ από τ’ απλά ξύδια. Επίσης, αντί για καρύδια μπορώ κάλλιστα να προσθέσω κουκουνάρια ή αμύγδαλα.
  2. Αφού χτυπηθούν καλά τα υλικά, προσθέτω το μουσκεμένο ψωμί (στυμμένο με το χέρι από το πολύ νερό) και ξαναχτυπώ καλά μέχρι το μείγμα να γίνει αλοιφή ή ωσότου αποκτήσει την επιθυμητή υφή.
  3. Δοκιμάζω την γεύση της σκορδαλιάς κι αν χρειάζεται προσθέτω λίγο αλάτι ή μηλόξυδο ακόμα. Σε περίπτωση που έχει γίνει πολύ σφιχτή, προσθέτω λίγο νερό μέχρι να αποκτήσει η σκορδαλιά την επιθυμητή υφή.

Φωτογραφία: www.athinorama.gr
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.