Παγωτό Σοκολάτα Μέντα

Παγωτό Σοκολάτα Μέντα

10-12
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας

Τελικά υπάρχει εμμονή με την μέντα και την σοκολάτα σε οποιαδήποτε εκδοχή και μορφή! Μετά το cheesecake σοκολάτα μέντα, αυτήν την φορά ετοιμάζουμε σπιτικό παγωτό μέντα-σοκολάτα με κομματάκια σοκολάτας. Η συνταγή βασίζεται στην απλή παρασκευή σπιτικού παγωτού χωρίς παγωτομηχανή προσθέτοντας εκχύλισμα μέντας, πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και κομματάκια σοκολάτας. Γι’ αυτήν την απλούστατη ιδέα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους θα χρειαστούν λίγα υλικά και 6-8 ώρες αναμονής.

ΥΛΙΚΑ

Ingredients

  •            500 ml κρέμα γάλακτος
  •            400 γρ (1 κονσέρβα) ζαχαρούχο γάλα, από το ψυγείο
  •            1,5 – 2 κσ εκχύλισμα/άρωμα μέντας
  •            1,5 – 2 κσ πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  •            100 γρ σταγόνες σοκολάτας υγείας

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος στο μίξερ για 7’ ωσότου γίνει πηχτή σαντιγί.
  2. Κατόπιν προσθέτω το εκχύλισμα/άρωμα μέντας, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και το ζαχαρούχο γάλα. Το ζαχαρούχο γάλα, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, το διατηρώ στο ψυγείο για να μην είναι πολύ ρευστό κατά την ανάμιξή του με την κρέμα γάλακτος. Το μείγμα που θα έχει σχηματισθεί θα πρέπει να είναι παχύρευστο.
  3. Τέλος προσθέτω στο μείγμα παγωτού τα κομματάκια σοκολάτας υγείας κι ενσωματώνω. Μεταφέρω το μείγμα παγωτού σε σκεύος και το τοποθετώ στην κατάψυξη για 6-8 ώρες ωσότου παγώσει. Η συνταγή αυτή, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε κρέμα γάλακτος, δεν απαιτεί ανακάτεμα κατά το πάγωμα του μείγματος και κατ’ επέκταση δεν χρειάζεται ούτε και παγωτομηχανή. Είναι τόσο εύκολη συνταγή που ακόμα και τα παιδιά μπορούν να την ετοιμάσουν.
  4. Αφού το παγωτό είναι έτοιμο, το σερβίρω είτε σκέτο είτε μεταξύ σοκολατένιων μπισκότων της αρεσκείας μου για μεγαλύτερη απόλαυση! Καλή και γλυκιά επιτυχία!

Φωτογραφία: www.waitrose.com
Φωτογραφία: www.friendlys.com
Φωτογραφία: www.melskitchencafe.com
Rate

One Comment

  1. Obrigado por todas essas maravilhosas receitas, amei todas ,tenho certeza que todas sao deliciosas.Obrigado.

     

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.