Σαλάτα με Ρεβίθια (Ρεβιθοσαλάτα)

Σαλάτα με Ρεβίθια (Ρεβιθοσαλάτα)

4
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας

Πιο απλή σαλάτα από αυτήν δεν υπάρχει! Τα αγαπημένα μας ρεβίθια συνδυάζονται με τα υλικά της ελληνικής «χωριάτικης» σαλάτας και δίνουν ένα χορταστικό, ισορροπημένο και υγιεινό γεύμα για όλες τις ώρες. Τα ρεβίθια μπορούμε να τα ετοιμάσουμε οποιαδήποτε στιγμή και κατόπιν να τα βράσουμε και να τα καταψύξουμε. Εν συνεχεία τ’ αποψύχουμε όποτε θέλουμε και είτε τα κάνουμε ρεβιθοσαλάτα είτε τα ετοιμάζουμε σε φαγητά όπως τα ρεβίθια με μελιτζάνες στο φούρνο, ρεβίθια με κάρυ σε γάλα καρύδας, ρεβίθια με χταπόδι στο φούρνο, σε χούμους, είτε για να ετοιμάσουμε ρεβιθοκεφτέδες. Η ευκολία του να έχουμε προετοιμασμένα και προμαγειρεμένα ρεβίθια στην κατάψυξή μας, μας λύνει τα χέρια γιατί μας δίνει πολλές επιλογές για διαφορετικές αφορμές.

ΥΛΙΚΑ:

Ingredients

  •           250 γρ ρεβίθια (προτιμώ ελληνικής παραγωγής), με την φλούδα
  •           2-3 μικρές ντομάτες ή μια γεμάτη χούφτα ντοματάκια, κομμένα σε κύβους
  •           2-3 μικρά αγγουράκια με την φλούδα, κομμένα σε κύβους
  •           ½ πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  •           1 μικρό ξερό κρεμμύδι, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  •           1 κσ κάπαρη, ξεπλυμμένη
  •           10 μαύρες ελιές ή άλλες της προτίμησής μας
  •           100 γρ ανάλατη φέτα
  •           Ελαιόλαδο
  •           Ξύσμα από ½ λεμόνι
  •           Χυμός από 1,5 – 2 λεμόνια
  •           Φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  •           Φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  •           αλατοπίπερο

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Μουσκεύω τα ρεβίθια αποβραδίς σε άφθονο νερό που να τα σκεπάζει και προσθέτω 1 κγλ αλάτι. Το επόμενο πρωί τα ξεπλένω και τα βράζω με φρέσκο νερό για 1,5 ώρα περίπου ωσότου αυτά μαλακώσουν. Δοκιμάζω και βεβαιώνομαι πως είναι μαλακά, τα στραγγίζω και τα κρατάω στην άκρη να κρυώσουν.
  2. Κόβω όλα τα λαχανικά σε μια γαβάθα και προσθέτω την κάπαρη, τις ελιές, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τα φύλλα μαϊντανού και τα φύλλα δυόσμου. Τέλος, προσθέτω στην γαβάθα τα ρεβίθια κι ανακατεύω όλα τα υλικά να συνενωθούν.
  3. Αλατοπιπερώνω την ρεβιθοσαλάτα και δοκιμάζω την γεύση προσθέτοντας ό,τι άλλο χρειάζεται. Ιδανικά αφήνω την σαλάτα να σταθεί για 15’ προτού την σερβίρω για να δέσουν οι γεύσεις. Σερβίρω με τα κομμάτια φέτας από πάνω.

Σημείωση: Αν επιθυμώ μπορώ να προσθέσω υλικά όπως φύλλα ρόκας ή/και μαρουλιού, ρίγανη αντί για μέντα και μαϊντανό, αβοκάντο, κομματάκια τσίλι κ.α.. Με άλλα λόγια αυτοσχεδιάζουμε ελεύθερα!

Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.