Ινδοκάρυδο με Σιρόπι

Ινδοκάρυδο με Σιρόπι

10-12
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας

Απλό, δροσερό και αρωματικό γλυκό παλαιάς κοπής το ινδοκάρυδο με σιρόπι ταιριάζει πολύ μετά από κρεατοφαγία και λατρεύεται από όλες τις ηλικίες καθώς συνδυάζει την διαχρονική αξία του σιροπιαστού γλυκού με την εξωτική γεύση της καρύδας. Ετοιμάζεται σαν οποιοδήποτε κέικ, ψήνεται στον φούρνο και στην συνέχεια «λούζεται» με εξίσου ζεστό σιρόπι. Το γλυκό ινδοκάρυδο με σιρόπι αναδεικνύεται όταν τρώγεται δροσερό από το ψυγείο και συνοδεύεται από παγωτό…

ΥΛΙΚΑ

Ingredients

Για το κέικ:

  •            1 (250 γρ) βούτυρο φρέσκο (ή φυτικό καλής ποιότητας)
  •            4 κανονικά αυγά
  •            1 κσ εκχύλισμα βανίλιας ή 2 κάψουλες βανιλίνης
  •            ½ φλ ζάχαρη κρυσταλλική
  •            200 γρ τριμμένη καρύδα (κρατάω 2 κσ για γαρνιτούρα)
  •            1,5 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •            2 κγλ baking powder
  •            250-300 ml γάλα (της επιλογής μου)

 

Για το σιρόπι:

  •            3 φλ ζάχαρη κρυσταλλική
  •            2 φλ νερό
  •            ½ λεμόνι
  •            φλοιός από 1 λεμόνι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Χτυπάω στον κάδο του μίξερ την ζάχαρη με το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας ωσότου ασπρίσει κι αφρατέψει το μείγμα. Σημειώνεται πως για την ακόλουθη εκτέλεση χρησιμοποιήθηκε καστανή και μαλακή ζάχαρη γι’ αυτό και το χρώμα του ινδοκάρυδου είναι μια ιδέα πιο σκούρο στο τέλος.
  2. Προσθέτω (ένα-ένα) τα αυγά να ενσωματωθούν και στην συνέχεια προσθέτω την τριμμένη καρύδα, το αλεύρι, το baking powder και το γάλα. Το μείγμα του κέικ πρέπει να είναι παχύρευστο.
  3. Μεταφέρω την παχύρευστη ζύμη σε ελαφρά λαδωμένο κι αλευρωμένο πυρίμαχο σκεύος και ψήνω για 50’ στους 165°C. Δέκα λεπτά (10’) πριν τελειώσει ο χρόνος ψησίματος του κέικ τοποθετώ όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μέτριο σκεύος και δίνω βράση.
  4. Μόλις βγει το ζεστό κέικ από τον φούρνο περιχύνω με το βραστό σιρόπι κι αφήνω στην άκρη να απορροφηθεί όλο-κι ας φαίνεται πολύ.
  5. Άρα το κέικ πρέπει να είναι ζεστό από τον φούρνο και το σιρόπι βραστό και θα έχω το ακόλουθο αποτέλεσμα όταν τα σμίξω…
  6. Αφού το γλυκό αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου το κόβω σε ρόμβους και πασπαλίζω με λίγο τριμμένη καρύδα την κάθε φέτα. Τοποθετώ και διατηρώ το σιροπιαστό ινδοκάρυρδο στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 4-5 ώρες τουλάχιστον πριν το σερβίρισμα. Τρώγεται δροσερό από το ψυγείο, ιδανικά δίπλα σε παγωτό βανίλια.

Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.