Παγωτό Πεπόνι (Σορμπέ)

Παγωτό Πεπόνι (Σορμπέ)

Αυτό το παγωτό σορμπέ πεπόνι είναι ο νέος μας εθισμός. Το δοκίμασα από τα χεράκια καλής μου φίλης κι ενθουσιάστηκα. Το μόνο μυστικό της επιτυχίας του είναι να έχουμε μυρωδάτο και γινομένο πεπόνι εποχής. Ετοιμάζεται κυριολεκτικά σε ένα δοχείο και σε λίγα μόνο λεπτά, δεν χρειάζεται παγωτομηχανή, είναι πεντανόστιμο, φυσικό κι αρωματικό και τόσο, μα τόσο ελαφρύ και υγιεινό. Μέσα στο κατακαλόκαιρο που τα πεπόνια είναι μέσα στην γλύκα και τρώγονται σαν επιδόρπιο, αυτό το παγωτό έρχεται να μας λύσει τα χέρια με την ευκολία του και να μας συστήσει το αγαπημένο μας φρούτο αλλιώς. Η συνταγή διαθέτει ελάχιστα υλικά με μόνη γλυκαντική ουσία το μέλι ή για όσους είναι βίγκαν το maple syrup. (Ελαφρά προσαρμοσμένη συνταγή από το www.madameginger.com.)

ΥΛΙΚΑ:

Ingredients

  •           800 γρ (καθαρό βάρος) ώριμο πεπόνι
  •           150 γρ μέλι (όχι αρωματικό όπως το θυμαρίσιο) ή σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
  •           2 κγλ λεμόνι
  •           2 κγλ λάιμ
  •           1 πρέζα αλάτι

ΟΔΗΓΙΕΣ

Καθαρίζω το πεπόνι και το τοποθετώ σε κομμάτια σε πλαστικό δοχείο (τύπου tupper) που κλείνει με καπάκι. Το αλέθω μέσα στο δοχείο με το ραβδομπλέντερ να ρευστοποιηθεί και κατόπιν προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά. Το λεμόνι προσθέτει οξύτητα στην γεύση, το λάιμ ωραίο άρωμα και βάθος, ενώ το αλάτι τονίζει την γλύκα του φρούτου και του μελιού (ή του maple syrup). Αφού τ’ ανακατέψω ξανά όλα μαζί με το ραβδομπλέντερ, κλείνω το δοχείο με το καπάκι και το τοποθετώ στην κατάψυξη. Το παγωτό πεπόνι χρειάζεται 2-3 ώρες να παγώσει. Αν είναι πολύ παγωμένο πριν το σερβίρισμα το αφήνω για λίγα 3-4 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Το παγωτό στο τέλος θα έχει την χαρακτηριστική υφή του σορμπέ. Καλή επιτυχία!

Φωτογραφία: www.totsfamily.com

Υ.Γ. Μένει να το δοκιμάσουμε και με την ξενόφερτη κι εξωτική ποικιλία “γουαδελούπης” που δίνει πορτοκαλί, αρωματικά και ιδιαιτέρως γευστικά πεπόνια. To be continued…

Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.