photo: http://www.acedarspoon.com/

Κόκκινες Φακές (σούπα)

4
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας

Φανταστική σούπα που ταξιδεύει με τα υπέροχα ινδικά αρώματά της! Οι φακές σούπα σε αυτήν την εκδοχή ετοιμάζονται με την κόκκινη ποικιλία και μαγειρεύονται με διάφορα μπαχαρικά και μυρωδικά της ανατολής όπως φρέσκο κόλιανδρο, κουρκουμά, σπόρους κύμινου, μάραθου και κόλιανδρου και σοτάρονται σε αρωματικό λάδι καρύδας…! Η συνταγή είναι τόσο πλήρης κι αρωματική που ικανοποιεί σχεδόν όλες τις αισθήσεις και μόνο από την ετοιμασία της. Ας μην παραληφθεί όμως ότι η συνταγή (ελαφρά προσαρμοσμένη από το http://goop.com/) συστήνεται γι’ αποτοξίνωση και υγιεινή διατροφή. Συνταγή νόστιμη, χορταστική κι ελαφριά, συνδυασμός αχτύπητος!

Οδηγίες

  1. Σε ευρύχωρο σκεύος ζεσταίνω σε μέτρια θερμοκρασία (6/9) το λάδι καρύδας και προσθέτω τον κουρκουμά, τους σπόρους μάραθου, κύμινου και κόλιανδρου. Ανακατεύω για 1’ ωσότου τα μπαχαρικά αφήσουν τα αρώματά τους. Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το γυρνάω για 1′ μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
  2. Προσθέτω τις φακές, το νερό και το αλάτι και δίνω βράση στη σούπα (8/9). Κατόπιν κατεβάζω τη θερμοκρασία (3/9) και σιγοβράζω για 20-30’ ή ωσότου οι φακές μαλακώσουν και λιώσουν. Η σούπα μπορεί να ετοιμασθεί και με κίτρινες φακές σε περίπτωση που δεν έχω κόκκινες.
  3. Όταν η σούπα είναι έτοιμη, την αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το ψιλοκομμένο κόλιανδρο ν’ αφήσει το άρωμά του με την υπάρχουσα θερμοκρασία. Δοκιμάζω τη γεύση και προσαρμόζω αν χρειάζεται με λίγο αλάτι ακόμα.

κόκκινες φακές σούπα
photo: http://www.acedarspoon.com/

Σερβίρω κι απολαμβάνω!

Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.