Κοτοσαλάτα με φιστίκια Αιγίνης

4-5
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας
http://www.mccormick.com/
http://www.mccormick.com/

Κι αφού ετοίμασα την κοτόσουπα αυγολέμονο με φλοιό λεμονιού και κουρκουμά θα φτιάξω την κοτοσαλάτα με το κοτόπουλο που μου περίσσεψε, εξού και το «δύο από ένα». Μια σαλάτα από μόνη της δεν ακούγεται αρκετή για μεσημέρι, ειδικότερα δε όταν υπάρχουν μικρά παιδιά. Η συγκεκριμένη όμως κοτοσαλάτα είναι πλούσια πολύ και τα περιλαμβάνει όλα, και πρωτεΐνη και υδατάνθρακες και φυτικές ίνες!

Μεγάλη σημασία έχει η πρακτική ευκολία στην κουζίνα. Διότι πολύ ωραία είναι τα πρωτότυπα και εξωτικά πιάτα (και πολλές είναι οι φορές που καταπιάνομαι και με αυτά) όμως προηγουμένως θα πρέπει να έχω εξασφαλίσει τον έξτρα χρόνο που απαιτούν. Καθημερινά όμως, το μόνο συστατικό που μπορεί να λείπει είναι μια ιδέα λίγο διαφορετική ή λιγότερο συνηθισμένη, με τα υπάρχοντα και διαθέσιμα μέσα, για να ξεφύγουμε και γευστικά από την ρουτίνα.

Τρόπος Παρασκευής:

Σε περίπτωση που βράσω το κοτόπουλο αποκλειστικά για την σαλάτα (δίχως να προηγηθεί η κοτόσουπα), τότε μπορώ να το βράσω με 2 δαφνόφυλλα και 4-5 ολόκληρα μπαχάρια, αλάτι και πιπέρι για να γίνει ακόμα πιο εύγευστο. Για τις φορές πάλι που δεν έχω ολόκληρο κοτόπουλο αλλά μόνο φιλέτα, μπορώ να τα ψήσω στο αντικολλητικό τηγάνι με αλάτι, πιπέρι και τριμμένο κόλιανδρο (αν διαθέτω) για να γίνουν νόστιμα κι ελαφρώς πικάντικα.

Ξεκινάω στρώνοντας τα σαλατικά σαν βάση σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος και στρώνω από πάνω όλα τα υλικά με την σειρά εκτός από τα φιστίκια που προτιμότερο είναι να μείνουν για το τέλος (τόσο για διακόσμηση αλλά και για να παραμείνουν τραγανά). Αφού προσθέσω αλάτι και πιπέρι δοκιμάζω κι αν χρειασθεί συμπληρώνω κι άλλο (διότι η σαλάτα αυτή το σηκώνει το αλατοπίπερό της). Ετοιμάζω την σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ. Επειδή η σάλτσα είναι πολύ ελαφριά και δροσερή την ρίχνω άφοβα από πάνω να καλύψει ομοιόμορφα την επιφάνεια της κοτοσαλάτας. Το γιαούρτι είναι άφθονο για να “σπάσει΄” λίγο τα λιπαρά της μαγιονέζας, αλλά περί ορέξεως… κοτοσαλάτα!

Μεγάλη νοστιμιά από μια τόση δα προσθήκη! Ναι, αναφέρομαι στα φιστίκια τα οποία δίνουν αυτό το κάτι επιπλέον σε αυτήν την σαλάτα. Αν έχει κανείς τον χρόνο δε, να τα ζεστάνει πρώτα στο αντικολλητικό τηγάνι και μετά να τα ρίξει στην σαλάτα, η νοστιμιά θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Το ίδιο ισχύει φυσικά για όλους τους ξηρούς καρπούς (όπως κουκουνάρια, φουντούκια, αμύγδαλα κ.α.) αφού η θερμότητα βοηθά να αναδυθούν τα αρώματα τους.
Καλή απόλαυση και καλή συνέχεια!
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.