Σπιτική μαγιονέζα

300 ml
Ποσότητα
1/5
Βαθμός Δυσκολίας
Σπιτική Μαγιονέζα σε 30''Αυτή η σπιτική μαγιονέζα ετοιμάζεται κυριολεκτικά μέσα σε δευτερόλεπτα καθώς δεν χρησιμοποιείται το παραδοσιακό μίξερ αλλά η ράβδος του multi χειρός. Έτσι, ενώ η σπιτική μαγιονέζα που ετοιμάζεται στο μίξερ προϋποθέτει το λάδι να πέφτει πολύ αργά με ροή «σαν κλωστή» ωσότου εξαντληθεί, σε τούτη εδώ την περίπτωση τοποθετούνται όλα τα υλικά μαζί στο δοχείο του multi και ανακατεύονται ταυτόχρονα από την πρώτη στιγμή. Επειδή η ράβδος του multi αναπτύσσει υψηλή ταχύτητα περιστροφής, δένει την μαγιονέζα άμεσα δίχως να υπάρχει ο κίνδυνος να «κόψει». Τα κυριότερα μυστικά όμως για να μην κόψει η μαγιονέζα είναι η θερμοκρασία δωματίου των υλικών και οι ακριβείς αναλογίες. Και μέσα σε 30’’ κυριολεκτικά η μαγιονέζα θα είναι έτοιμη!

Τρόπος παρασκευής:

Τοποθετώ όλα τα υλικά μέσα στο δοχείο (εκτός από τα μυρωδικά) και βάζω σε λειτουργία την ράβδο στην δυνατή ένταση.

Κατά την λειτουργία της  ράβδου την κινώ πάνω-κάτω προκειμένου να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά. Μετά από 30’’ η μαγιονέζα έχει «δέσει» και είναι έτοιμη!Δοκιμάζω να δω αν μου κάνει η γεύση της ως προς το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι κι αν χρειαστεί προσθέτω λίγο ακόμα κι ανακατεύω ξανά με την ράβδο πολύ σύντομα. Προσέχω όμως να μην το παρακάνω με το ανακάτεμα γιατί κινδυνεύει να αραιώσει η μαγιονέζα. Στην συνέχεια προσθέτω κι ανακατεύω με το χέρι τα φρέσκα μυρωδικά κι η μαγιονέζα μου είναι έτοιμη!
Η μαγιονέζα εκτός από το να συνοδεύει ψαρικά και κρεατικά χρησιμοποιείται σε αφθονιά στην σπιτική ρώσικη σαλάτα που περιέχει ποικιλία βραστών λαχανικών.
Καλή συνέχεια και καλή μέρα…
Rate