Τρόπος Παρασκευής:
Βράζω τον αρακά σε αλατισμένο νερό για 20’ μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην διαλυθεί και κατόπιν τον στραγγίζω και τον αφήνω να κρυώσει. Συνεχίζω με τα ψιλοκομμένα καρότα και τις πατάτες (τα οποία βράζω μαζί) σε αλατισμένο νερό για 15-20’ περίπου κι επίσης σουρώνω κι αφήνω να κρυώσουν.
Ανακατεύω την μαγιονέζα με το στραγγιστό γιαούρτι και κρατάω το μείγμα στην άκρη.
Σε ένα μπολ ανακατεύω το τεμαχισμένο παντζάρι με 2-3 κ.σ. από το μείγμα μαγιονέζας κι απλώνω την πρώτη στρώση της σαλάτας σε ένα γυάλινο βαθύ πιάτο.
Συνεχίζω με τις πατάτες και τα καρότα τα οποία ανακατεύω με 2-3 κ.σ. από το μείγμα μαγιονέζας και τα τοποθετώ πάνω από την στρώση με το παντζάρι. Επαναλαμβάνω το ίδιο με τον αρακά.
Στο τέλος τοποθετώ το τεμαχισμένο φρέσκο αγγουράκι χωρίς μαγιονέζα για να μην αφήσει νερά. Το μυστικό με το φρέσκο αγγουράκι, αν και δεν είναι πολύ διαδεδομένο, κάνει την ρώσικη πιο δροσιστική, ελαφριά και πρωτότυπη. Το υπόλοιπο μείγμα μαγιονέζας το απλώνω ομοιόμορφα στην επιφάνεια της και γαρνίρω με τα ψιλοκομμένα αγγουράκια και την κάπαρη. Αν θέλω μπορώ να ψιλοκόψω και λίγο καρότο για πιο πολύ χρώμα αλλά όχι παντζάρι γιατί θα κοκκινίσει την μαγιονέζα.
Καλή όρεξη!
Τέλεια! Χαίρομαι πολυ και για τη mayonnaise και για τη ρωσική! Θα τις φτιάξω την Κυριακή! Αλήθεια πόσο καιρό μπορώ να φύλαξω την mayonnaise στο ψυγείο?
Η μαγιονέζα διατηρείται τουλάχιστον για 5 μέρες στο ψυγείο. Η δε ρώσικη σαλάτα ταιριάζει ωραιότατα με ψητά σχάρας όπως κρέας ή ψάρι!