
Πανδαισία χρωμάτων, λεπτές γεύσεις και ένα πλήρες γεύμα είναι έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά! Το φαγητό αυτό είναι συνταγή της φίλης μου της Νατάσσας με μια μικρή παραλλαγή στα λαχανικά, γιατί το έφτιαξα κυριολεκτικά με ότι είχα στο ψυγείο μου (εντάξει, το ψυγείο μου έχει αρκετά πράγματα!), εκτός από το ψάρι που πετάχτηκα και το αγόρασα εκείνη την στιγμή. Για τον λόγο αυτόν τα παρακάτω υλικά αλλά κι οι αναλογίες είναι ενδεικτικές, καθώς η συνταγή αυτή είναι ιδανική για αυτοσχεδιασμό.
Τρόπος Παρασκευής:
Στρώνω σε ένα πυρίμαχο σκεύος τις φέτες σολομού, τις αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με τον άνηθο, το σχοινόπρασο και το εστραγκόν (και από τις δυο πλευρές). Στην συνέχεια προσθέτω τα κομμένα ντοματάκια, τις φέτες κολοκυθιού (ή άλλα πράσινα λαχανικά) και πάνω-πάνω τοποθετώ τις ροδέλες τις ντομάτας για να μην αρπάξει ο σολομός. Αλατοπιπερώνω και τα λαχανικά και προσθέτω τον χυμό λεμονιού και τον φλοιό.
Τοποθετώ το σκεύος στο φούρνο στους 210°C. Μόλις δω ότι αρχίζει να βράζει το ζουμί του, το χαμηλώνω στους 190°C και ψήνεται για 60’. Αν δω ότι αρπάζει πολύ από πάνω τοποθετώ ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ώστε να το προστατέψω μέχρι να ολοκληρωθεί ο χρόνος του. Αν διαπιστώσω επίσης, ότι μένει δίχως υγρά προσθέτω λίγο βραστό νερό από τον βραστήρα, τόσο όσο χρειάζεται για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο του (το φαγητό άλλωστε δεν χρειάζεται να έχει ιδιαίτερο ζουμί στο τέλος).
Poly wraio, Elly! Two thumbs up apo olh thn oikogeneia. To eftiaksa me sparaggia anti yia kolokythakia kai htan poly nostimo. To servirisa me basmati, opws proteines. Sigoura tha to ksanaftiaksw!
Με σπαράγγια δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά θα το φτιάξω σύντομα. Αν έχεις την ευκαιρία δοκίμασε το και με φασολάκια, υπέροχο!