Σολωμός στο φούρνο με λαχανικά και μυρωδικά

4
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
http://www.ilovefc.com/

Πανδαισία χρωμάτων, λεπτές γεύσεις και ένα πλήρες γεύμα είναι έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά! Το φαγητό αυτό είναι συνταγή της φίλης μου της Νατάσσας με μια μικρή παραλλαγή στα λαχανικά, γιατί το έφτιαξα κυριολεκτικά με ότι είχα στο ψυγείο μου (εντάξει, το ψυγείο μου έχει αρκετά πράγματα!), εκτός από το ψάρι που πετάχτηκα και το αγόρασα εκείνη την στιγμή. Για τον λόγο αυτόν τα παρακάτω υλικά αλλά κι οι αναλογίες είναι ενδεικτικές, καθώς η συνταγή αυτή είναι ιδανική για αυτοσχεδιασμό.

Τρόπος Παρασκευής:

Στρώνω σε ένα πυρίμαχο σκεύος τις φέτες σολωμού, τις αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με τον άνηθο, το σχοινόπρασο και το εστραγκόν (και από τις δυο πλευρές). Στην συνέχεια προσθέτω τα κομμένα ντοματάκια, τις φέτες κολοκυθιού (ή άλλα πράσινα λαχανικά) και πάνω-πάνω τοποθετώ τις ροδέλες τις ντομάτας για να μην αρπάξει ο σολωμός. Αλατοπιπερώνω και τα λαχανικά και προσθέτω τον χυμό λεμονιού και τον φλοιό.

Στρώνω τον σολωμό με τις ντομάτες στο σκεύος.
Βάζω και το κολοκύθι από πάνω.

Τοποθετώ το σκεύος στο φούρνο στους 210°C. Μόλις δω ότι αρχίζει να βράζει το ζουμί του, το χαμηλώνω στους 190°C και ψήνεται για 60’. Αν δω ότι αρπάζει πολύ από πάνω τοποθετώ ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ώστε να το προστατέψω μέχρι να ολοκληρωθεί ο χρόνος του. Αν διαπιστώσω επίσης, ότι μένει δίχως υγρά προσθέτω λίγο βραστό νερό από τον βραστήρα, τόσο όσο χρειάζεται για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο του (το φαγητό άλλωστε δεν χρειάζεται να έχει ιδιαίτερο ζουμί στο τέλος).

Ο σολωμός μόλις βγήκε από τον φούρνο.
Ο σολωμός είναι έτοιμος και τον σερβίρω με ρύζι basmati που μας αρέσει πολύ!
Καλή συνέχεια σε όλους μας!
Rate