Οδηγίες Παρασκευής:
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετώ τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, την ρίγανη, το quaker (ή την γαλέτα/ψωμί), τις αλεσμένες ντομάτες, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Ζυμώνω τον κιμά καλά για λίγα λεπτά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Τοποθετώ το φαγητό στο φούρνο και το ψήνω για 1,5-2 ώρες αρχικά στους 210°C μέχρι να πάρει βράση και μετά στους 190°C για την υπόλοιπη ώρα. Καθ’ όλη την διάρκεια του ψησίματος παρακολουθώ το φαγητό μήπως και χρειαστεί την προσθήκη βραστού νερού.
Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να κάνει το ρολό πιο εορταστικό ή περισσότερο ενδιαφέρον τότε μπορεί να βάλει ενώ δίνει σχήμα στον κιμά βραστά αυγά ή καρότο. Πιο ειδικά, σε μια ευθεία επιφάνεια ανοίγω και πλαταίνω την ζύμη του κιμά και τοποθετώ στην μέση τα βρασμένα αυγά ή το βρασμένο καρότο (κατά μήκος). Στην συνέχεια κλείνω την ζύμη του κιμά σχηματίζοντας το ρολό και τοποθετώ στο pyrex. Η συνέχεια είναι ίδια. Το αποτέλεσμα όμως σε αυτήν την περίπτωση είναι πιο παιχνιδιάρικο, καθώς στο κέντρο της κάθε φέτας που θα κόβεται θα εμφανίζεται το αυγό ή το καρότο (σε τομή).
Διαλέγουμε και παίρνουμε…!
Καλή και ξεκούραστη Κυριακή σε όλους μας!
Μολις το εβαλα στο φουρνο!! Θα εχουμε καλεσμενους το απογευμα( κατω των 8 ετων) κι ελπιζω να τους δελεασω…
Νομίζω ότι έπραξες πολύ σοφά… Καλή σας όρεξη!