Οι μέρες είναι ζεστές και τα επιδόρπια που αναζητάμε τα θέλουμε ελαφρά, δροσιστικά και αρωματικά. Αυτήν την κρέμα λεμονιού μου την έδωσε η Σίλεια (εξωτερικός συνεργάτης αυτού του blog, αν και μάλλον δεν το γνωρίζει…) κι είναι δύναμη! Το επιδόρπιο αυτό θυμίζει ζελέ με πλούσια κρεμώδη υφή, είναι όσο πρέπει ξινό (λόγω του άφθονου χυμού λεμονιού) κι όχι πολύ γλυκό γιατί δεν περιέχει έξτρα ζάχαρη, αρκετά αρωματικό γιατί βάζουμε και ξύσμα λεμονιού και σίγουρα είναι πολύ-πολύ χωνευτικό. Κι από ευκολία άλλο τίποτα… Το δροσερό επιδόρπιο λεμονιού με γιαούρτι και ζελέ ετοιμάζεται ως εξής:
Τρόπος Παρασκευής:
Ξεκινάω με το καβούρδισμα των αμυγδάλων σε ανοιχτό σκεύος σε χαμηλή φωτιά (2/9) για 15’ περίπου μέχρι να ροδίσουν. Ανακατεύω τακτικά τα αμύγδαλα για να μην αρπάξουν, γιατί αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα.
Λιώνω το ζελέ με το 1 φλ. βραστό νερό.
Στραγγίζω τον χυμό λεμονιού και τον προσθέτω κι αυτόν στο ζελέ.
Αφήνω το μείγμα στην άκρη να γίνει χλιαρό και στην συνέχεια προσθέτω το στραγγιστό γιαούρτι,
το ζαχαρούχο γάλα,
και τέλος το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύω με τον αυγοδάρτη να ενωθούν όλα τα υλικά και στην συνέχεια παγώνω το επιδόρπιο καλά στο ψυγείο για ένα βράδυ τουλάχιστον προτού το σερβίρω την επομένη.
Την επομένη που έχει πήξει το γλυκό το σερβίρω,
και το γαρνίρω με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα ή τα τριμμένα μπισκότα digestive.
Ιδανικό επιδόρπιο μετά από κρεατοφαγία ή άλλο «γεμάτο» γεύμα για να κάψει τα λίπη… (ευσεβής πόθος;)!
Καλή επιτυχία!