Φακές σούπα με λεμόνι και ρίγανη (Άσπρες Φακές)

Φακές σούπα με λεμόνι και ρίγανη (Άσπρες Φακές)

4
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Για να καταφέρω τα παιδιά να δοκιμάσουν αυτήν την σούπα… ίδρωσα. Κι αυτό όχι γιατί δεν τους αρέσουν οι φακές, τουναντίον! Οι φακές σούπα με ντομάτα και λαχανικά είναι από τα αγαπημένα τους πιάτα. Πώς όμως τα πείθεις να εγκαταλείψουν ένα από τα αγαπημένα τους φαγητά για μία παραλλαγή που δεν γεμίζει και πολύ το μάτι; Χρειάζεται κανείς να επιστρατέψει πολλά επιχειρήματα του τύπου, «Χάνεις!», «Δεν υπάρχει καλύτερη!», «Δοκίμασε και μετά την απορρίπτεις» «Αν δεν την φας εσύ, θα την φάω εγώ» κι άλλα τέτοια. Εντέλει τους έπεισα (δεν ήταν εύκολο) κι όταν τελειώσαμε το φαγητό μας μόνο δείγμα σούπας είχε απομείνει και για το βραδινό ούτε λόγος…
Μεταξύ ενηλίκων όμως η σούπα είναι απλά πολύ ΚΑΛΗ! Απλούστατη και τόσο νόστιμη και πάνω απ’ όλα μια ευχάριστη παραλλαγή των κλασικών φακών σούπα. Η συνταγή είναι της φίλης μου Ρένας, τα υλικά είναι λίγα και ο χρόνος παρασκευής σύντομος. Οι χυλωμένες φακές σούπα με λεμόνι και ρίγανη ετοιμάσθηκαν ως εξής:
Τρόπος Παρασκευής:
Βάζω στην κατσαρόλα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδου, τα δαφνόφυλλα και τις φακές. Ρίχνω νερό μέχρι να καλυφθεί κατά 2-3 δάχτυλα η επιφάνεια και δίνω βράση στις φακές. Αρχικά δεν προσθέτω αλατοπίπερο καθώς θα επιβραδύνει το ψήσιμο των φακών.
Σιγοβράζω την σούπα για 50-60’ μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και να αρχίσουν να «σπάνε». Κατά την διάρκεια του βρασμού, προσθέτω νερό από τον βραστήρα προκειμένου οι φακές να διατηρήσουν το ζουμί τους.
Μόλις μαλακώσουν, αφαιρώ τις σκελίδες σκόρδου (που έχουν αφήσει το άρωμα τους), προσθέτω την ρίγανη, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και βράζω και πάλι για 10’ αφήνοντας ανοιχτό το καπάκι (σε μέτρια φωτιά προς δυνατή φωτιά) για να χυλώσουν οι φακές. Αν χρειάζεται προσθέτω και πάλι λίγο βραστό νερό ακόμα.
Αφού δέσει και χυλώσει το ζουμί τους αποσύρω από την φωτιά και ρίχνω τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύω καλά, δοκιμάζω την γεύση και σερβίρω.
Οι φακές σούπα με την ρίγανη και το λεμόνι είναι έτοιμες και τώρα που αλλάζει σιγά-σιγά ο καιρός είναι ότι πρέπει!
Άσπρες Φακές Σούπα με Λεμόνι και Ρίγανη
Καλή επιτυχία!
Rate

5 σχόλια

  1. Εμείς πια έχουμε καθιερώσει αυτές τις φακες! Μαριάννα

     
  2. Οι ευκολότερες και νοστιμότερες όλων! Καλή σας χρονιά Μαριάννα!

     
  3. θα της φτιαξω για πρωτη φορα εν οψει σαρακοστης…. :-)

     
  4. Θα αναμένω εντυπώσεις, καλή σαρακοστή!

     
  5. Συγχαρητήρια, το έχω κάνει τουλαάχιστον δέκα φορές. Ευχαριστούμε!

     

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.