
Σήμερα το μενού είναι δύο σε ένα, ή πιο σωστά, δύο από ένα, αλλά θα πούμε πρώτα για το ένα και μετά για το άλλο… Δεν ξέρω πως έχει τύχει τις τελευταίες μέρες κι έχω φτιάξει τόσες σούπες. Θα πρέπει να φταίει ο καιρός μάλλον που έχει ψυχράνει και κάνει και τις συννεφιές του. Σχετικά με την σούπα τώρα, πραγματικά είχα καιρό να δοκιμάσω γεύση τόσο απλή και συνάμα τόσο απογειωτική! Ήταν η πρώτη φορά που έφτιαξα την κοτόσουπα έτσι και το αποτέλεσμα εξέπληξε κι εμένα. Μια ιδέα απλή, με βασικά υλικά και εκπληκτική γεύση. Πιο ειδικά, για την κοτόσουπα χρειάστηκα τα εξής…
Τρόπος Παρασκευής:
Τον φλοιό λεμονιού μέχρι πρότινος τον χρησιμοποιούσα κυρίως στην ζαχαροπλαστική όπως σε κέικ, βραστές κρέμες, μπισκότα, σοκολατένιες μους, ζύμες κ.α. Προσφάτως όμως διαπίστωσα ότι ταιριάζει ωραιότατα και στην μαγειρική (όπως π.χ. σε σούπες, ζυμαρικά, σάλτσες για σαλάτα, όσπρια κ.α.) με αποκαλυπτικά αποτελέσματα. Η χρήση του φλοιού είναι συμπληρωματική αλλά και διαφορετική από την χρήση του χυμού του λεμονιού, διότι ο μεν χυμός προσφέρει όξινη δροσερή γεύση ενώ ο φλοιός προσφέρει το άρωμα που αναδύεται από τα έλαια του φρούτου.
Στο δια ταύτα τώρα, τοποθετώ το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, τα δαφνόφυλλα, τα μπαχάρια, τον μισό τριμμένο φλοιό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι σε μία κατσαρόλα με νερό τόσο που να σκεπάζει το κοτόπουλο και βράζω για 60′ περίπου.
Μόλις φάγαμε την ωραία κοτοσουπα σου! Και φτάσαμε στον πάτο της κατσαρολας! Μας άρεσε πολύ και στους πέντε μας. Σε μένα δε,άρεσε ακόμα πιο πολυ γιατί το υπόλοιπο κοτόπουλο είναι φυλαγμενο στο ψυγείο, έχω φυλάξει δυο μερίδες ζωμου στην κατάψυξη και έφτιαξα και φαγητό του σκύλου με την πετσα ,λαιμό κλπ . Όχι μόνο ήταν νόστιμο αλλά φτουρησε!!!
Φαινεται τζάμι το κοτοσουπίδι…Θα βάλω τη γυναίκα να τη φτιάξει…Τούμπανο!
Και τζάμι και τούμπανο..
Μια δοκιμή όμως, θα ήταν το καλύτερο!
Φτουράει, δεν λες τίποτα… Χαίρομαι πολύ!