Η αυγοσαλάτα συνήθως ετοιμάζεται μετά το Πάσχα, τότε δηλαδή που έχουμε περισσευούμενα πασχαλινά αυγά και δεν ξέρουμε πώς να τα αξιοποιήσουμε. Στην δική μας περίπτωση όμως η αυγοσαλάτα προέκυψε μετά από πεσκέσι φρέσκων αυγών κατευθείαν από το κοτέτσι. Αυτά είναι τα καλά της ζωής εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων, καθώς τα αγαθά καταφτάνουν από την παραγωγή κατευθείαν στην κατανάλωση. Και μετά από προτροπή του Μιχάλη ετοιμάσθηκε αυτή η αυγοσαλάτα κυρίως με φρέσκα λαχανικά, βραστή πατάτα, μυρωδικά κι ένα dressing μουστάρδας κι από ότι φάνηκε άρεσε πολύ, γιατί δεν έμεινε ούτε μαρουλόφυλλο. Η αυγοσαλάτα βέβαια είναι τόσο χορταστική που θυμίζει περισσότερο γεύμα και λιγότερο ορεκτικό… Για την εύκολη αυγοσαλάτα χρειάσθηκα…
Τρόπος Παρασκευής:
Σε ένα βαθύ μπολ τοποθετώ με την σειρά το μαρούλι, τον μισό άνηθο, το μισό φρέσκο κρεμμυδάκι, το αγγούρι, τα ντοματάκια, το τουρσί, την κάπαρη, την πατάτα, τα αυγά, τον υπόλοιπο άνηθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια από πάνω για γαρνιτούρα.
Σε ένα άλλο μικρό μπολ ανακατεύω ξεχωριστά το ελαιόλαδο, το ξύδι, την μουστάρδα και το αλατοπίπερο και κατόπιν ρίχνω το dressing πάνω στην σαλάτα. Δίνω ένα ελαφρύ ανακάτεμα στην σαλάτα να πάει το dressing παντού και την σερβίρω αμέσως προτού αρχίσει να μαραίνεται.
Καλή απόλαυση!