Ψάχνετε κρέμα σοκολάτα τύπου γκανάζ (κρέμα σοκολάτα που ετοιμάζεται με κουβερτούρα και κρέμα γάλακτος) που να είναι όμως πιο ελαφριά και να έχει λιγότερα λιπαρά; Τότε μάλλον θέλετε αυτήν εδώ την κρέμα σοκολάτα με γιαούρτι που έχει την ίδια γεμάτη γεύση της γκανάζ, την ίδια πλούσια υφή, αλλά είναι πολύ πιο ελαφριά και πιο δροσερή. Η λογική παρασκευής είναι παρόμοια, με τη διαφορά ότι η κρέμα γάλακτος αντικαθίσταται από στραγγιστό γιαούρτι. Στη συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως ακριβώς η γκανάζ δηλαδή, για γλασάρισμα τούρτας (βλ. κέικ με σοκολάτα γκανάζ), για γέμισμα γλυκών, για να ετοιμάσουμε σοκολατάκια ή μπορεί να σερβιρισθεί σκέτη σαν κρέμα και να αποτελέσει απενεχοποιημένο επιδόρπιο για εμάς ή υγιεινό γλύκισμα για τα παιδιά μας.
Οδηγίες
- Σε μέτρια θερμοκρασία ζεσταίνω το γάλα με τη ζάχαρη και τον φλοιό πορτοκαλιού (ή λεμονιού). Παράλληλα τεμαχίζω τη σοκολάτα.
- Προτού πάρει βράση το γάλα, αποσύρω από τη φωτιά, αφαιρώ τον φλοιό πορτοκαλιού και ρίχνω την τεμαχισμένη σοκολάτα ανακατεύοντας ζωηρά μέχρι αυτή να λιώσει και να σχηματισθεί σοκολατένια κρέμα.
- Αφού λιώσει η σοκολάτα, προσθέτω στο μείγμα το Grand Marnier και το στραγγιστό γιαούρτι κι ανακατεύω να ομογενοποιηθούν.
- Η υφή της σοκολατένιας κρέμας χάρη στο στραγγιστό θα είναι μοναδικά παχύρευστη κι αφράτη.
- Πρόταση σερβιρίσματος: Σερβίρω σε ατομικές μερίδες και προσφέρω με τριμμένο μπισκότο για γαρνιτούρα.