Πάβλοβα (Πειραγμένη)

Πάβλοβα (Πειραγμένη)

12
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας

Μετά την πιο κλασική Πάβλοβα ιδού και μια ελαφρώς διαφορετική εκδοχή της με φλοιό λεμονιού, καβουρδισμένα αμύγδαλα, σταγόνες σοκολάτας και διάφορα φρούτα του δάσους.

ΥΛΙΚΑ:

Ingredients

  •            2 δίσκους μαρέγκας (διαμέτρου 28 εκ η κάθε μία)
  •            750 ml κρέμα γάλακτος
  •            2,5 κσ εκχύλισμα βανίλιας
  •            3 κσ ζάχαρη κρυσταλλική
  •            Φλοιό ½ λεμονιού (ακέρωτο)
  •            ½ κιλό φράουλες
  •            1 πακέτο βατόμουρα
  •            1 πακέτο κόκκινα μούρα
  •            1 πακέτο μύρτιλα
  •            50 γρ ασπρισμένα αμύγδαλα, καβουρδισμένα
  •            50 γρ σταγόνες σοκολάτας υγείας

Οδηγίες

  1. Παραγγέλνω από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς τις μαρέγκες.
  2. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί προσέχοντας να γίνει αφράτη και να μην σφίξει πολύ. Την χτυπάω σε 2-3 δόσεις καθώς αποκτά πολύ όγκο, προσθέτοντας τμηματικά την βανίλια και την ζάχαρη.
  3. Καβουρδίζω σε χαμηλή θερμοκρασία (3/9) τ’ ασπρισμένα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν τραγανά αφού τα κόψω πρώτα σε μικρότερα κομμάτια. Τα κρατάω στην άκρη μέχρι να τα χρειαστώ.
  4. Συναρμολογώ την Πάβλοβα μέχρι 4-5 ώρες προτού την σερβίρω ώστε να μην νοτίσει. Τοποθετώ την πρώτη μαρέγκα κι απλώνω την μισή σαντιγί. Κατόπιν πασπαλίζω την σαντιγί με τον μισό φλοιό λεμονιού και στρώνω τα μισά φρούτα. Τα φρούτα θα τα βρω θερμοκηπίου ολόχρονα ή ακόμα καλύτερα, της εποχής την άνοιξη. Απλώνω τα μισά αμύγδαλα και τέλος τις μισές σταγόνες σοκολάτας. Επαναλαμβάνω το ίδιο με την δεύτερη μαρέγκα. Διατηρώ την Πάβλοβα στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρω. Καλή απόλαυση!

Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.