Εύκολο και δροσερό γλυκό ψυγείου που θυμίζει μιλφέιγ με φράουλες που προσωπικά πιστεύω πως είναι το απόλυτο ελαφρύ επιδόρπιο της άνοιξης. Με εναλλασσόμενες στρώσεις μπισκότων πτι-μπερ και βραστής κρέμας με γεύση βανίλια, άφθονες φρέσκες αρωματικές φράουλες αλλά και μια λεμονάτη επικάλυψη κρέμας τυριού που θυμίζει τσίζκεικ, αυτό το φραουλένιο γλυκό ψυγείου ετοιμάζεται γρήγορα, φτουράει κι αρέσει σε όλους. Αν όμως θέλετε να ετοιμάσετε επιδόρπιο που να είναι εξίσου εντυπωσιακό και νόστιμο, δοκιμάστε το Γλυκό Ψυγείου με Μπισκότα και Φράουλες που είναι (επίσης) φανταστικό!
Οδηγίες
- Ετοιμάζω την βραστή κρέμα. Σε ένα σκεύος τοποθετώ το γάλα, το κορν-φλάουρ, τη ζάχαρη, τη βανίλια κι ανακατεύω με τον αυγοδάρτη να διαλυθεί καλά το κορν-φλάουρ. Δίνω σιγανή βράση στο γάλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να δέσει το μείγμα και να έχω μια παχύρευστη κρέμα.
- Αποσύρω την κρέμα από τη φωτιά και καλύπτω την επιφάνειά της με ένα κομμάτι μεμβράνης που να εφάπτεται, για να μην πιάσει κρούστα. Αφήνω την κρέμα στην άκρη να γίνει χλιαρή.
- Ετοιμάζω την κρέμα τυριού. Χτυπάω στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη μέχρι να πήξει και να γίνει σαντιγί. Προσέχω να μην σφίξει πολύ η σαντιγί, αρκεί να είναι σα δεμένη κρέμα. Αναμειγνύω στη σαντιγί το τυρί κρέμα και το ξύσμα λεμονιού και την βάζω στο ψυγείο να σταθεί μέχρι να την χρειαστώ.
- Συναρμολόγηση. Σε ένα γυάλινο σκεύος διάστασης 25 εκ. Χ 25 εκ. τοποθετώ μια στρώση πτι-μπερ. Κατόπιν απλώνω τη ½ βραστή κρέμα. Τοποθετώ σε λεπτές φέτες τις φράουλες να καλύψουν την επιφάνεια της κρέμας. Επαναλαμβάνω κατά τον ίδιο τρόπο την διαδικασία τοποθετώντας μια στρώση μπισκότων ακόμα, την υπόλοιπη βραστή κρέμα και τέλος φέτες από φράουλες.
- Τέλος, τοποθετώ μια τρίτη στρώση μπισκότων και απλώνω ομοιόμορφα την κρέμα τυριού. Καλύπτω την επιφάνεια του γλυκού με μια τελευταία στρώση από φέτες φράουλας. Τοποθετώ το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες να κρυώσει καλά προτού το σερβίρω. Καλή απόλαυση!
Fabulous, what a webpage it is! This website gives valuable facts to
us, keep it up. https://vanzari-parbrize.ro/parbrize/parbrize-nissan.html
Great beat ! I wish to apprentice even as you amend your website, how can i subscribe for
a blog website? The account aided me a appropriate deal.
I were tiny bit familiar of this your broadcast provided shiny
clear idea https://vanzari-parbrize.ro/parbrize/parbrize-isuzu.html
I’m really enjoying the theme/design of your weblog.
Do you ever run into any web browser compatibility issues?
A few of my blog visitors have complained about my blog
not working correctly in Explorer but looks great in Safari.
Do you have any recommendations to help fix this issue? https://vanzari-parbrize.ro/parbrize/parbrize-mazda.html
Great web site you have got here.. It’s hard to find high quality writing
like yours nowadays. I truly appreciate people like you!
Take care!! https://vanzari-parbrize.ro/parbrize/parbrize-hummer.html
Actually when someone doesn’t understand afterward its up to
other users that they will assist, so here it takes place. https://vanzari-parbrize.ro/parbrize/parbrize-citroen.html
I ‘d mention that most of us visitors are endowed to exist in a fabulous place with very many wonderful individuals with very helpful things.