Φωτογραφία: www.skinnytaste.com

Κοτομπουκιές με Παρμεζάνα στο Φούρνο

4-5 άτομα
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας

Αυτές οι κοτομπουκιές είναι η απόλυτη απενεχοποίηση του junk food! Ετοιμάζονται εύκολα και γρήγορα, αφού ψήνονται όλα μαζί στο φούρνο, ενώ αποφεύγεται το τηγάνισμα το οποίο εκτός από ανθυγιεινό είναι μερικές φορές και μπελαλίδικο… Από την άλλη δεν στερούνται γεύσης, όχι μόνο λόγω της γευστικής παρμεζάνας αλλά και χάρη στα μπαχαρικά που δίνουν επιπλέον νοστιμιά στην κρούστα. Η κρούστα στις κοτομπουκιές με παρμεζάνα δεν δημιουργείται από το τηγάνισμα, αλλά από την ψημένη παρμεζάνα η οποία σχηματίζει μια τραγανή επικάλυψη μειωμένων λιπαρών. Τέλος, η συνταγή δεν απαιτεί καθόλου λάδι κατά την παρασκευή της, αφού για το ψήσιμο χρησιμοποιείται μόνο λαδόκολλα… Εδώ θα βρείτε όμως και την παραδοσιακή συνταγή για σπιτικές και τραγανές κοτομπουκιές, για εσάς που δεν συμβιβάζεστε.

ΥΛΙΚΑ:

Ingredients

  •           1 κιλό στήθος κοτόπουλο
  •           2 μεγάλα αυγά (ή 3 μικρά αυγά)
  •           2/3 φλ τριμμένη παρμεζάνα
  •           2/3 φλ γαλέτα
  •           ½ κγλ αλάτι
  •           1/3 κγλ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  •           ½ κγλ αποξηραμένο σκόρδο, σε σκόνη
  •           ½ κγλ αποξηραμένο κρεμμύδι, σε σκόνη
  •           1/3 κγλ πάπρικα (γλυκό πιπέρι)

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε ένα μπολ χτυπάω τ’ αυγά και σ’ ένα άλλο αναμειγνύω την παρμεζάνα, την γαλέτα, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο. Αραδιάζω δύο λαδόκολλες σε δύο ταψιά. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 190°C.
  2. Ταμπονάρω τα φιλέτα κοτόπουλου για τυχόν υγρασία, κατόπιν τα κόβω σε ισομεγέθη κομμάτια ιδίου πάχους. Ένα-ένα τα περνάω από το αυγό, στην συνέχεια από το μείγμα παρμεζάνας και τα τοποθετώ στο ταψί. Σε καμιά περίπτωση δεν αλατίζω τις κοτομπουκιές απευθείας, καθώς κινδυνεύει να ξεκολλήσει η κρούστα τους κατά το ψήσιμο.
  3. Αφού γεμίσουν και τα δύο ταψιά, ψήνω τις κοτομπουκιές με παρμεζάνα στους 190°C για 35-40’ (ανάλογα το πάχος τους), γυρίζοντας στα μισά του χρόνου από την άλλη πλευρά κι αλλάζοντας την διάταξη των ταψιών. Οι κοτομπουκιές θα πρέπει ν’ αποκτήσουν ροδοκόκκινο χρώμα και να είναι ψημένες εσωτερικά αλλά όχι ξεραμένες. Φυσικά, οι κοτομπουκιές με παρμεζάνα στο φούρνο θα διαφέρουν χρωματικά από τις τηγανισμένες κοτομπουκιές. Καλή επιτυχία!     

Φωτογραφία: www.skinnytaste.com

Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.