Νηστίσιμο ρυζόγαλο (με γάλα καρύδας)

Νηστίσιμο ρυζόγαλο (με γάλα καρύδας)

6
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας

Αποκαλυπτική συνταγή που εκπλήσσει πολύ-πολύ ευχάριστα με τα αρώματα, την γεύση και την κρεμώδη της υφή. Δεν έχει καμία σημασία αν κάποιος νηστεύει ή όχι. Ούτε αν είναι vegan. Είναι απλά ένα αρωματικό ρυζόγαλο που περιέχει σαν βάση το γάλα καρύδας το οποίο σιγοβράζει με κανελόξυλο, φρέσκο τζίντζερ, φλοιό πορτοκαλιού και λίγο εκχύλισμα βανίλιας. Ετοιμάζεται όπως όλα τα ρυζόγαλα και τρώγεται ευχάριστα από μικρούς και μεγάλους (τα δικά μου παιδιά τουλάχιστον το τσάκισαν!).

Αν κι αρχικά δίνει την εντύπωση ότι τα αρώματα είναι πολλά και διαφορετικά, εντούτοις επειδή κανένα δεν έχει ιδιαίτερη ένταση (πλην της κανέλας ίσως) ο συνδυασμός είναι αρμονικός και τόσο ταξιδευτικός (εκτέλεση εμπνευσμένη από συνταγή της Gena Hamshaw). Παρ’ όλα αυτά για τους πιο παραδοσιακούς υπάρχει και συνταγή για κλασικό ρυζόγαλο καθώς και για σοκολατένιο ρυζόγαλο, εξίσου θεσπέσια και κρεμώδη και τα δύο!

Οδηγίες

  1. Προτού ανοίξω την κονσέρβα την ανακινώ καλά για να ομογενοποιηθεί το γάλα που έχει την τάση να χωρίζεται σε κρέμα και νερό. Τοποθετώ σε μια κατσαρόλα το γάλα καρύδας, το νερό, το ρύζι, το κανελόξυλο, το τζίντζερ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Δίνω βράση και στη συνέχεια σιγοβράζω με κλειστό καπάκι, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο, για 30-40’ μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να χυλώσει το γάλα.
  2. Λίγο προτού αποσύρω από τη φωτιά προσθέτω το αλάτι, τη βανίλια και το μέλι, δοκιμάζω τη γεύση και προσαρμόζω αναλόγως. Αφαιρώ από το ρυζόγαλο το κανελόξυλο και το τζίντζερ και μοιράζω σε 6 μικρά μπολάκια γαρνίροντας με λίγη κανέλα. Το νηστίσιμο ρυζόγαλο τρώγεται είτε ζεστό είτε δροσερό, ενώ διατηρείται στο ψυγείο για 4-5 μέρες.

Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.