Νηστίσιμη Σούπα Κολοκύθας με Κανέλα

Νηστίσιμη Σούπα Κολοκύθας με Κανέλα

6
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας

Η απλή και πεντανόστιμη σούπα γλυκιάς κολοκύθας είναι ιδανική για την περίοδο της νηστείας. Επίσης, είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιάσει τους απανταχού βίγκαν. Αυτή η εύκολη και χορταστική κολοκυθόσουπα ετοιμάζεται με πράσο και πατάτα, έχει διακριτικό άρωμα κανέλας δίνοντας αναπάντεχη κι ιδιαίτερα εξωτική επίγευση, ενώ σερβίρεται με ποικιλία από καβουρδισμένους σπόρους και λίγη κρέμα σόγιας. Κι αν ακόμα δεν νηστεύετε θα έχετε πολλούς καλούς λόγους να την δοκιμάσετε καθώς είναι ελαφριά, χορταστική κι αρωματική. Υπάρχουν βέβαια και οι επιλογές της μη νηστίσιμης σούπας με κολοκύθα αλλά κι η εντυπωσιακή κολοκυθόσουπα με κάρυ και κρέμα πορτοκάλι.

Οδηγίες

  1. Ρίχνω τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα σκεύος και γυρίζω το κρεμμύδι και το πράσο για 10-15’ μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
  2. Προσθέτω την κολοκύθα, την πατάτα, τα ξύλα κανέλας, το μοσχοκάρυδο και τον ζωμό λαχανικών και δίνω βράση. Αλατοπιπερώνω και σιγοβράζω με κλειστό καπάκι για 25-30’, ανακατεύοντας τακτικά, ωσότου ψηθούν τα λαχανικά. Αφαιρώ τα κανελόξυλα κι αλέθω τη σούπα με το μπλέντερ χειρός. Δοκιμάζω τη γεύση και προσθέτω την κρέμα σόγιας.
  3. Παράλληλα, ζεσταίνω σε ένα μικρό τηγάνι την υπόλοιπη 1 κ.σ. λάδι και ρίχνω τους σπόρους να καβουρδιστούν και να πάρουν λίγο χρώμα, σε μέτρια θερμοκρασία (5/9).
  4. Σερβίρω τη σούπα ζεστή, με καβουρδισμένους σπόρους, λίγες σταγόνες κρέμα σόγιας και ½ κανελόξυλο για διακόσμηση. Καλή σας απόλαυση!

Rate